A görög kosárlabda legújabb szégyene

Hiába nyerte meg az Olympiakosz Pireusz néhány hete az Euroliga küzdelmeit, a görög bajnoki döntőben 0-2-re állt az ősi rivális Panathinaikosz ellen. A harmadik meccset Pireuszban rendezték meg tegnap este, és a helyi ultrák nem tudták elviselni, hogy a gyűlölt athéniak a 3. meccset is megnyerik: két perccel a vége előtt, 72-76-os Pana-vezetésnél petárdákkal és más pirotechnikai eszközökkel dobálták meg a Pana kispadját.

Már a mérkőzés előtt is történt incidens, akkor a helyi szurkolók a televíziós stábot támadták meg, és törték össze a kamerájukat.

A játékosok és vezetők az öltözőbe menekültek, a mérkőzés félbeszakadt. A játékvezetők és ellenőr úgy döntött, hogy le kell játszani a hátralévő időt, de teljesen ki kell üríteni a csarnokot. Az Olympikakosz-drukkerek mintegy 100 fős csoportja azonban nem volt hajlandó elhagyni a helyét, ezért a játékvezetők lefújták a mérkőzést. 76-72-re nyert a Panathinaikosz, 3-0-s összesítéssel szerezte meg a szakosztály történetének 33. bajnoki címét.

Egészen biztos, hogy az ügynek folytatása lesz, valószínű, hogy egy időre bezárják a pireuszi csarnokot. A 2011-es bajnoki döntőben kísértetiesen hasonló volt a szituáció - utána az Olympiakosz hat görög bajnoki összecsapását volt kénytelen zárt kapuk mögött lejátszani. Mivel a pireuszi klub ilyen szempontból visszaesőnek számít, ezúttal jó eséllyel komolyabb büntetést fog kapni.

A videón 0:40-től az események:

Az esetről további videók ITT.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus