TV-s rangadók Hangáék csoportjában

Ma este öt mérkőzéssel zárul az Euroliga alapszakasz-csoportkörének harmadik fordulója, s a DIGI Sport 2 jóvoltából a Hanga Ádám csapatát, a Laboral Kutxát is felvonultató D-csoport két mai rangadóját is láthatjuk élőben a TV-képernyők előtt itthon. A Lokomotiv Kubany - Maccabi Tel-Aviv meccs, valamint a Crvena Zvezda - Panathinaikosz csata is izgalmasnak várt, ráadásul ezen összecsapások eredményeitől nem kis mértékben függ honfitársunk klubjának további sorsa. Vegyük sorra, miket érdemes tudnunk a mai program előtt!

B-csoport:

Brose Baskets Bamberg (német, 1 - 1) - Anadolu Efes (török, 2 - 0) (20:00)

A német bajnok vízválasztó csata előtt áll, hiszen hiába nem kis bravúr lenne a jóval több pénzből gazdálkodó Efes két vállra fektetése Chris Fleming mester fiai számára, hazai környezetben valószínűleg legalább egy ekkora meglepetést kell okoznia a Bambergnek, ha tovább akar jutni ebből a csoportból, mégpedig ez elvárás lehet idén az egyedül Novica Velicskovicsot nélkülöző Brose Basketstől. A Hopson, Vasziliadisz, Planinic trió megszerzése eddig telitalálatnak tűnik a törököknél, de csapatszinten is komoly teljesítmény kell ma az isztambuli sztárgárdától, ha idegenben be akarja húzni ezt a meccset. Némileg esélyesebb a vendég alakulat, de óriási küzdelem és fordulatos csata várható ezen a fronton.

Real Madrid (spanyol, 2 - 0) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1 - 1) (20:45)

A Real Madrid eddig száguld, bár a spanyol bajnokságban némileg döcögött a szekér Pablo Laso fiai számára. Mindent egybevéve hazai környezetben szinte kötelező lenne a siker begyűjtése a tavalyi ezüstérmesnek a Gigli, Kangur duó személyében fontos benti embereket nélkülöző Milano ellen. Amennyiben viszont Melli képes megismételni azt a teljesítményt, melyet egy hete produkált, úgy egy szoros derbi még akár jó is lehet a Banchi-legénység, de a játéknap egyik legnagyobb meglepetése lenne, ha idegenben tudnák legyűrni a spanyol bajnokot David Mossék.

 

C-csoport:

Stelmet Zielona Gora (lengyel, 0 - 2) - Montepaschi Siena (olasz, 0 - 2) (19:00)

A lengyel aranyérmes ma valamit javíthat a renomén, de így is jelentős papírforma-borulás lenne, ha győzne a Zielona Gora a szintén nyeretlen Siena ellen, akkor is így van ez, ha tudjuk, hogy Spencer Nelson továbbra sem hadra fogható az olasz bajnoknál. A vendéglátók eddig az egész mezőny talán legegyértelműbb pofozógépei, s amennyiben ma sem nyernek, úgy evidens lesz, hogy ebben a hatosban csak a becsületgyőzelmek megszerzése lehet számukra a cél, nem pedig a Top 16 kiharcolása. Természetesen a Montepaschinak is fontos lenne a siker, hiszen amennyiben nem ér ma célba a Crespi-alukulat, úgy eléggé távol kerül a következő körbe jutástól.

 

D-csoport:

Lokomotív Kubany (orosz, 2 - 0) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 1 - 1) (17:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Európa Kupa tavalyi győztese számára reálisnak látszik az eddigiek alapján az is, hogy a talán a legkiegyenlítettebb csoportnak nevezhető D-jelű hatost megnyerje, de ehhez otthon nem nagyon lenne szabad buknia. A Maccabi mérföldekkel jobb teljesítményt nyújtott a múlthéten, mint a nyitányon, úgyhogy ha az erős benti rotációval játszó oroszok ellen sikerül végre többet használni a sérülésből felépülő Alex Tyust is David Blattnek, akkor nem sansztalan az izraeli kirakatcsapat sem. Mantas Kalnietis ugyan kihagyta a Kubany hétvégi meccsét, de úgy fest, hogy ő is ott lesz ma a pályán, így mindkét fél teljes fegyverzetében veheti fel a harcot!

Crvena Zvezda (szerb, 0 - 2) - Panathinaikosz (görög, 1 - 1) (20:30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Zvezda hétfőn a Szolnokot verte el elég alaposan az Adria Ligában, ráadásul már Rasztko Katics is felépült sérüléséből, így Blake Schilbéknek sincsenek hiányzóik, s az athéniaknál Roko Ukic visszaállásával szintén komplett lehet a keret, tehát ebben a párosításban sem a hiányzások fognak dönteni szerencsére. A szerbek kezdenek összeállni, de amennyiben Schilbet ki tudják venni Diamantidiszék, valamint a Katics, Marjanovics párosnak nem engednek brutális statisztikákat, úgy ők a meccs esélyesei idegenben is. A belgrádi együttesnek fontos lenne begyűjteni első győzelmét, hogy ne kerüljön számára túlzottan távol a Top 16, de egyértelműen extrák kellenek tőlük a diadalhoz. A pana már kikapott egy, a Zvezdánál gyengébb alakulattól is idén az Euroligában (Lietuvos), de vélhetően tanultak az esetből a Pedulakis-tanítványok.

Az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető erre a linkre kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus