19 pontos vereséget szenvedett az Alba

Sokáig tartotta magát a tartalékos magyar bajnok, de az utolsó negyedre összeestek Kellerék és végül nagy pofont kaptak. 

FIBA Europe Cup, Csoportkör, F-csoport, 1. forduló
Alba Fehérvár - Bnei Rav-Bariach Herzliya 74-93 (15-12, 24-30, 22-22, 13-29)

Alba: Hill 13/6, Markovics 11/3, Harris 11/3, Filipovics 14/6, Keller Á. 14
cserék: Macon 6, Brbaklics 2, Kovács Á. 3, Keller I. -

Kiváló védekezéssel érvényesítette akaratát az első negyedben az Alba, elvették az izraeliek kinti dobásait, megnyerték a lepattanózást és remekül védték a gyűrűt - nagyon sokat hibáztak a vendégek a festékből, Keller Ákosék nagyon jól tették a dolgukat. Ennek köszönhetően sikerült is előnybe kerülniük annak ellenére, hogy támadásban azért bőven akadozott a gépezet, egy-két ponttal végig előrébb tudtak járni, sőt, a második negyedben elöl is javult a helyzet. Így volt ez egészen a félidő hajrájáig, amikor jött egy kétperces rövidzárlat, rossz vállalások, védekezési hibák, így Green vezetésével futottak egy 14-3-as rohamot a vendégek és megléptek hét ponttal - végül Markovics parádés bravúrtriplájával sikerült 39-42-re visszakapaszkodniuk a szünetre a fehérváriaknak.

A második félidőre ismét feltüzelte csapatát Dzunics Braniszlav, védekezésben nagyon harapott az Alba és most elöl is megvoltak a dobások - Keller Ákos és Filipovics Márkó vezetésével megfordították a találkozót néhány perc alatt. Azonban ahogy az első félidőben, úgy most is jött egy olyan időszak, amikor szétesett a játék, egy 8-1-es izraeli futás után, már megint mínusz hatnál kért időt Dzunics Braniszlav, ismét lehetett kezdeni elölről az egészet. Többre azonban már nem maradt erő a fáradó fehérvári alakulatban, a parádézó Adrien (26 pont, 14 lepattanó) és Kanacevic (16 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) vezetésével végül magabiztos győzelmet aratott a Herzliya, amely végig nagyon kontrollált kosárlabdát mutatott be, kiosztott 23 gólpasszt és a hajrában abszolút ellenfele fölé nőtt.

Az Alba a végére azért komoly verést kapott, az utolsó percekben teljesen összeesett a magyar bajnok, 70-76-tról lett 74-93, összességében a lepattanózás és a csapatvédekezés is csak rövid időszakokra állt össze és ahogy haladt előre a meccs, úgy lehetett egyre inkább érezni a fáradtságot Filipovicsékon - Lóránt, Simpson, Horton és Fenner nélkül most ennyi volt bennük. 

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus