A bajnokságban is nyertek a Baskoniánál Hangáék

Jó utolsó negyedével a Barca az egyik legfőbb üldözőjét, Hanga Ádám korábbi csapatát is megverte és megszilárdította listavezető pozícióját

ACB Liga, alapszakasz, 17. forduló

KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz (12-5) – FC Barcelona Lassa (15-2) 73-82

A Barcelona egyszer már nyerni tudott ebben a szezonban Vitoriában, és éppen azzal a találkozóval vette kezdetét még karácsony előtt a katalánok remek, kilenc győzelmet számláló sorozata, ami csütörtökön Tel-Avivban ért véget. Akkor tehát az Euroligában, most pedig a bajnokságban látogatott a Baskoniához a Barca, és ezt a meccset a továbbra is Shengelia és Granger nélküli hazaiak kezdték jobban. Egy 9-0-s rohammal húztak el 14-5-re a baszkok, és a Barca kezdőjéből csak Hanga és Tomic tudott 1-1 kosarat dobni az első negyedben. Ehhez képest nem is tartották rosszul magukat a gránátvörös-kékek, akik a nagyszünetben már csak 2 pontos hátrányban voltak (38-36), ez az eredmény rájuk nézve volt hízelgő.

Fordítani aztán – legalábbis egyelőre – nem tudott a Barca, elsősorban a Hilliard mellé feljavuló Shields jóvoltából őrizte néhány labdabirtoklásnyi előnyét a Baskonia. Egészen a harmadik negyed legvégéig, mikor Tomic kosarai után a meccsen először Barca-vezetést mutatott az eredményjelző (61-62). A horvát center a záró felvonásban is tarthatatlannak bizonyult, és mivel Ribas is felnőtt mellé, illetve a védekezés is remekül működött, így a Barca folyamatosan növelte előnyét és végül magabiztosan nyert. A Baskonia ezzel elszenvedte ötödik vereségét, a katalánok így előttük már három, a Reallal szemben pedig két győzelemmel állnak jobban.

Hanga Ádám kezdőként 25 percnyi játéklehetőséget kapott, ami alatt 6 pontot (4/1 dupla, 2/1 tripla, 4/1 büntető) dobott, leszedett 4 lepattanót, szerzett 3 labdát, adott 1 gólpasszt, volt 1 eladott labdája, beütött és kiharcolt 3-3 faultot, így 6 VAL-lal zárt.

A Baskonia legjobb dobói: Hilliard 18/9, Voigtmann 16/15, Shields 15, Vildoza 11/6
A Barcelona legjobb dobói: Tomic 17, Ribas 11/9, Heurtel 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus