A faultokon ment el Pongó Marcell dupla-duplája

A Bundesliga 2. egyik élgárdája ellen remekül teljesített Pongó Marcell, de végül faultgondokba került, csapata pedig kikapott

A 3-6-os mérleggel rendelkező Orange Academy, Pongó Marcell és a ma nem játszó Fazekas Máté csapata a képzeletbeli dobogó harmadik fokán 7-2-es mutatóval álló Hamburghoz látogatott a német Bundesliga 2. tizedik fordulójában. Az első negyedben Pongó 5 pontjának és 4 gólpasszának köszönhetően tartotta magát a vendégcsapat, és a nagyszünetben is csak 44-39-re vezetett a Hamburg. Fordulás után is jó ideig látótávolságban maradt az Orange Academy, csak a negyedik negyedben tudtak komolyabb előnyt kiharcolni a hazaiak, akik végül érvényesítették a papírformát és 98-86-ra nyertek. 

Pongó Marcell az első negyedben két faultot ütött be, emiatt nem lehetett annyit a pályán, amennyit egyébként a jó játéka indokolt volna, és 4 perccel a vége előtt ki is pontozódott. 21 perc alatt 10 pontig (2/3 kétpontos, 2/4 tripla), 7 gólpasszig, 2 pattanóig és egy szerzett labdáig jutott, negatív oldalon az 5 beütött faultja mellett 5 labdaeladás szerepelt. Összességében 12 VAL-ig jutott, ami a 3. legmagasabb érték volt a vendégeknél. 

 

fotó: swp.de

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus