A kintről veszélytelen Olaj kikapott a Krkától

Külön pikantériát adott a mérkőzésnek, hogy az Adria Liga mellett az EuroChallenge második csoportkörében is összecsap majd a két gárda. Az első félidőben a két csapat összesen jutott el 50 pontig, fordulás után viszont a Krka végig kézben tartotta meccset és kihasználva a hazaiak rettenetes dobásformáját fontos győzelmet aratott. 

Adria Liga, alapszakasz, 13. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 4-9) - Krka Novo Mesto (6-7) 55-63
(14-10, 10-16, 15-17, 16-20)

Olaj: Simon 2, Vojvoda 6, Holiday 2, Oliver 11, Báder 8.
Csere: Rakics -, Warren 16/3, Keller 6, Ivosev 4.

Krka: Rojc -, Lapornik 4, Muric 6, Buljan 10, Bolcina 4.
Csere: Becirovic 13/9, Pavic 2, Booker 2, Hukic 11/3, Klobucar 9/6, Kastrati 2.

A teljes statisztikát ezen a linken találjátok!

Az arcsérülés miatt harcképtelen Lóránt Péter nem öltözhetett át az összecsapásra, így palánk alatt gyengült a Szolnok. Jó hazai védekezéssel és Báder szép centermunkájával kezdett az Olaj, Chris Oliver védő- és támadóoldalon is remekelt: két szerzett labdája mellett 4 pontot dobott. A túloldalon az ex-körmendi Zvonko Buljan szép hát mögötti passzal, majd kiharcolt büntetőkkel tartotta csapatát. 6-6-nál kicsit befagyott az eredményjelző, a kosárcsendet a szlovének törtek meg, miután Warren eladott egy labdát. Az Olaj középtávoli dobásai rendre kimaradtak, míg Becirovic remek passza után 10-6-ra vezetett a vendéggárda. Ekkor azonban varázsütésre 8-0-s hazai sorozat következett: Vojvoda emberről dobott tempót, majd Keller húzott be egy alley-oopot, Keller dobott újra hét méterről kosarat a támadóidő lejártakor, majd Ivosev sem hibázott tiszta helyzetből a gyűrűvel szemben. Sőt lehetett volna több is a különbség, ha a negyed végén Vojvoda kiszorított helyzetből beszórja a triplát (14-10). 

Warren továbbra sem pörgött, rendesen, labdaeladása után a veterán klasszis, Becirovic dobott triplát (az első hárompontos volt a meccsen), majd Warren lépéshibát is vétett - szerencsére Becirovic hibázott, így a Novo Mesto nem vette át a vezetést. Warren sima ziccere után Becirovic azonban ismét beszórt egy hármast, kiegyenlítve az állást. Támadásban nagyon megállt ekkor az Olaj, Warren ziccert hibázott, újabb labdát adott el, a másik oldalon Báder óriási blokkja és egy jó védekezése Becirovicon adott tartást a csapatnak. 5 perc után két pontnál állt a Szolnok, 16-20-ra vezetett a Krka, Warren nyolc méterről bedobott hármasa nagyon kellett - sajnos ezután Ivosev és Warren két-két büntetőt is hibázott. A vendégek sem dicsekedhettek a támadójátékukkal, Buljan ziccerben ejtette ki a labdát, emellett sorozatban hagyták ki a triplákat. Oliver büntetőjével egyenlített ki végül az Olaj (20-20), majd a túloldalon Klobucar is kihagyott két szabaddobást, végül Becirovic duplája 4 perces Krka-gólcsendnek vetett véget. A negyed vége is kiegyenlített volt, Oliver és Holiday 2-2 jó büntetőjére Becirovic tudott válaszolni, majd Muric horgával némi előnyt szerzett csapatának a nagyszünetre. 

Fordulás után két rossz triplakísérlettel kezdett a Szolnok, másfél perc után Báder volt eredményes büntetőkből, Eközben a Krka három mezőnykosarat is szerzett, és ezen a meccsen tekintályesnek mondható 5 pontos előnyre tett szert. Egy Warren-Oliver akció révén közel 4 perc után született meg az első hazai mezőnykosár, majd Vojvoda rá is tromfolt egy parádés betöréssel - Klobucar azonban egy szépen végigjátszott akció végén triplával hűtötte le a kedélyeket (31-35), majd 33-39-nél már időt is kellett kérnie Dragan Alekszicsnek. A rövid pauza után Ivosev adta el a labdát, majd Buljan dobott róla sima ziccert, végül Vojvoda csinált támadóhibát - csak Buljan hibáján múlott, hogy nem lett közte tíz. Az ellentámadásból Simon tempója nagyon kellett, majd lerohanás végén Keller értékesített egy ziccert, így alig fél perc alatt a -10 helyett 4 pontra jött fel a Szolnok. Időkérés után két támadást is elrontott a Krka, így látótávolságon belül maradtak a hazaiak az utolsó negyed előtt. 

Hukic szép tempójával kezdett a Novo Mesto, majd egy triplát is betermelt, míg a másik oldalon csak faultokat harcolt ki a Szolnok - 39-48-ra lépett el a vendéggárda. Oliver középtávolija akadályozta meg, hogy 10 pont fölé nőjön a hátrány. A hazaiaknak szerencséje volt, mert a Krka elszórakozta a helyzeteit, Warren pedig egy ziccerrel csökkentette a különbséget öt pontra. A negyed közepétől bónuszba került a Novo Mesto, Vojvoda két büntetőjével már csak 3 pont volt a differencia, majd Báder is faragott egy pontot. A következő támadásnál a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy leszálló ágban blokkolt az Olaj centere, majd Klobucar is értékesített szabaddobást - újra 5 pontra nőtt a különbség. Három és fél perccel a vége előtt Warren 2+1-es játékára Klobucar triplával felelt, Báder tempójára pedig Hukic, így nem csökkent a hátrány, majd újabb véleményes ítéletet követően Becirovic triplája már nyolc pontos differenciát eredményezett. Innen már nem volt visszaút, a Krka bedobta a büntetőket, és tovább közelít az 50 százalékos mérleghez, míg a szolnokiak 1/13-as triplamutatója önmagáért beszél, ennyire rossz dobószázalékkal szinte lehetetlen meccset nyerni - ma sem sikerült. 

Fotó: szolnokiolaj.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus