A Körmend győzelemmel nyitott az Alpok Adria Kupában

A vasi piros-feketék az osztrák Graz otthonában tudtak magabiztos játékkal nyerni a csoportkör nyitányán, már Mario Delasszal a keretben.

Alpok-Adria Kupa, A-csoport, 1 forduló:

UBSC Graz (osztrák) - Egis Körmend 71 - 84 (21-24, 19-20, 14-23, 17-17)

Körmend: McNeail 12, Price 20/9, Németh 5/3, Hammonds 9/3, Csorvási 5.
Csere: Delas 10, Ferencz 12/6, Bradford 11, Oroszi -, Kiss M. -.

A körmendiek a Bergstedt - Delas légióscsere utáni első tétmérkőzésüket játszották Grazban, ahol az első negyedben igen komoly pontpárbaj alakult ki (21-24), majd a félidőig lényegesen jobban pattanózó osztrákok egyre kevésbé tudták tartani a tempót, de a nagyszünetben így is csak néggyel ment a vasi alakulat.

A fordulás után a kintről sokkal többet tüzelő Price-ék el tudtak szakadni és lényegébe véve onnantól simán célba is értek idegenben (bár egyszer még három pontnyira vissza tudott jönni a Graz a hajrá előtt).

Ezzel Ferenczék győzelemmel nyitottak nemzetközi fronton - ahol ma sokkal inkább az új légiós, az egyelőre csereként pályára kerülő Mario Delas (10 pont, 7 lepattanó, 1 blokk) beépítése és a csapat összecsiszolása volt a cél, de az U18-as korú Kiss Mátyás is pályára került, a 99-es születésű Oroszi Bence pedig 10 perc feletti lehetőséget kapott a 20 percet játszó 20 esztendős Németh Ákos mellett.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus