A listavezető otthonában tennének csodát Perl társai

A több kulcsjátékosát is nélkülöző bajnoki éllovas otthonában, valószínűleg ismét Perl Zoltán nélkül bravúrra készül az Orlandina Basket.

A magyar kosárlabdabarátokat legjobban érdeklő hírre sajnos egyelőre nincs pozitív válaszunk: minden valószinűség szerint Perl Zoltán Reggio Emiliában is a kereten kivül maradva szurkolhat társainak. A Betaland Capo d' Orlando a hét elején ragyogó játékkal a klub történetének legnagyobb arányú első osztályú bajnoki győzelmét ünnepelhette a Virtus Bologna ellen. Jogos elfogultságunkat félretéve most akkor sem lenne indokolt a változtatás, ha mi nyilvánvalóan Perlt szeretnénk a csapatban látni. Egyrészt a győztes csapaton ne változtass örökérvényű igazsága is védhető ez esetben, másrészt hiába kosarazik továbbra is meglehetősen "letargikus" formában a macedón irányító, Vlado Ilievszki, az új fiú, Ryan Boatright 180 centis "magassága" ellenére is a kettes poszton a makedónnal, de még inkább a szép lassan elsőszámú karmesterré váló fiatal Laquintanával párban alkotott maradandót legutóbb.

Zoli számára, aki elutazott a csapattal Reggio Emiliába, így újfent csak a szurkolás maradhat, miközben csapata nagyon komoly esélyt kapott azzal, hogy soros és neves ellenfelét komoly sérüléshullám sújtja.

A mai rivális ezúttal a tavalyi bajnoki döntőt és ezzel a scudettót a 2015-ös play-off döntő, 7. összecsapásán, drámai körülmények között elbukó Grissin Bon Reggio Emilia lesz, amely ezeken túl jelenleg az olasz bajnokság  listavezetője 18 forduló után!  Ezen tények tükrében Perléknek a minimálisnál is kevesebb esélyt adnánk a zsúfolásig megtelő PalaBigi vérmes közönsége előtt, viszont ahogy fentebb is említettük, a listavezető az elmúlt néhány napban kezdőcsapatának két kulcssemberét is elveszítette, és mivel mindkét új sérült abból a külső sorból esett ki, amely a litván veterán, Rimantas Kaukenas hónapok óta tartó maródisága miatt amúgy is "patikamérlegen" volt kiszámolva, nagyon nehéz lehet a hazaiak dolga.

Hogy kikről van szó? Az egyik a Reggiana első számú irányítója, a szezon előtt a Milánóba igazoló Cinciarinit váltó idősebbik Gentile fiú, Stefano, aki a Cantútól érkezett - ő legalább 10 napra harcképtelenné vált. Rajta kívül az olasz válogatott egyik legjobb dobóhátvédje, a több Eb-n is részt vevő Pietro Aradori (aki a Galatasaray-t hagyta ott a nyáron a Reggio Emiliáért) a friss sérült - Aradori két hét kényszerű pihenőre számíthat. Kaukenas, Gentile és Aradori hiányában nagyon vékony és "érdekes" lehet a bajnoki favorit külső sora, hiszen hiába tett már lépéseket a klub a játékospiacon, és hiába valószínűsítik az egykori sienai Matt Janning (Efes Isztanbul és Hapoel Jeruzsálem - ezek voltak az utolsó klubjai) érkezését, az újak ma még biztosan nem játszhatnak. Így bekerülhet a hazaik kezdőcsapatába az az Arturs Strautins, aki alig múlt 17 éves, igaz a lett korosztályos válogatott fiatalember hazája bajnokságának első osztályában már alig 14 évesen (!) bemutatkozhatott! Gentilét Andrea De Nicolao pótolja majd, viszont De Nicolaónak (aki szintén olasz válogatott) már az a Federico Bonacino lesz a cseréje, aki alig két hete ünnepelte a 17. születésnapját. A sok hiányzó miatt a 2013-as U20-as Eb MVP-je, Amedeo Della Valle lehet az, akinek extra terheket kell majd cipelnie a periméter posztokon, az ő semlegesítése lehet a vendégek egyik legfőbb célja.

Úgy véljük, említettek tükrében Perl csapatának a legtöbb fejtörést és gondot majd a magas posztokon okozhatják a hazaiak. Az Európa-klasszis litván center, Darjus Lavrinovic, a 22 éves lett válogatott Ojars Silins, a Squadra Azzurra (az olasz nemzeti együttes) rugólábú fiatal (23 éves) erőcsatára, Achille Polonara, a fehérorosz válogatott több VTB ligás sztárcsapatot (Himki Moszkva, Uniksz Kazany, Szaratov, Szentpétervár) és a török Banvitot is megjárt óriása, Vlagyimir Veremejenko, valamint a szezon közben igazolt montenegrói center, Vladimir Golubovics is nemzetközileg elismert kosárlabdázó.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Grissin Bon Reggio Emilia - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                          A BEKO Serie A 19. fordulójának teljes programja:

                    A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus