A Paks vízválasztó EuroChallenge-meccse

A ma esti nemzetközi porondon megvívott magyar vonatkozású mérkőzések közül egyértelműen a Paksé a legnagyobb téttel bíró, hiszen az egyelőre negatív mérleggel rendelkező Dzunics-legénység számára eldől, hogy marad-e még reális esély a Top 16-ra az itthon már legyőzött Nagyvárad elleni romániai összecsapás után is. Nézzük, mit érdemes tudnunk a derbi előtt!

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, B-csoport, 4. forduló
CSM Nagyvárad (román, 1–2) – Atomerőmű SE (magyar, 1–2)  kedd, 19:30
(TV - DIGI Sport1, 23:20, felvételről)

A Román bajnokságban második helyen álló, s otthon ebben a szezonban csak a bajnoki listavezetőtől, illetve az EC címvédőjétől, a Kiriljától kikapó Nagyvárad saját közönsége előtt nem is kérdés, hogy a győzelemért száll harcba, pláne mivel ezzel már egy közvetlen riválist, a tolnaiakat maga mögé is utasítaná a csoportban, melyben a törökök és az oroszok eddig előrébb állnak. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy az ASE mai ellenfele, a Franklin, Dillon hátvédpáros fémjelezte Oradea a Paksot otthon elverő Gaziantepet török földön tudta két vállra fektetni, így pláne lépéselőnybe kerülne a hazai alakulat ma.

Mivel Magyarországon csak szűken nyertek Kovács Ákosék, így az egymás elleni eredmények tekintetében sem mindegy, hogy mi lesz a vége, ki is lehet mondani a maradék két forduló sorsolását elnézve, hogy amennyiben itt kikapna a sérült Szabó Zsoltot nélkülöző piros-kék had, úgy a reális esélyét el is vesztené a Top 16-ba kerülésre.

Összességében viszont azt mondhatjuk, hogy hiába a válogatott hármas-négyes átmenet kidőlése és az idén nagyon hasznos Medve Máté nem 100 százalékos állapota, a McGruder, Jones páros ma megmutathatja, hogy képes extrára úgy is ebben a mezőnyben, hogy azzal a csapat is nagyot nyer, ma mindenképp kell is a két amerikaitól az átlagon (sokkal) fölüli produkció, ahogy a palánk alatt Tóth Ádámtól és Eilingsfeld Jánostól is szükség lesz a kemény, de precíz játékra támadásban és védekezésben egyaránt.

Szoros meccset várhatunk, ahol nem esélytelenebb a Dzunics-legénység idegenben sem – legalábbis amennyire potenciáljának megfelelően teljesít ezen a derbin. Itthon óriási szenvedés árán tudta csak legyűrni az akkor McGrudert még csak beépíteni próbáló magyar bajnoki listavezető a Nagyváradot, de ez is önbizalmat adhat a Dzunics-tanítványoknak, mivel akkor magához képest gyengébb játékkal is célba értek a mieink. Nem is kérdés, hogy az ASE idei legfontosabb meccse következik, ahol nem kevés paksi szurkoló is a csapat után utazva, helyszínről szurkol majd a magyar klub sikereiért!

A mérkőzést a DIGI Sport felvételről közvetíti 23:20-tól! Élőben a FIBA Europe hivatalos honlapján lehet majd követni az összecsapást!

Hajrá Paks, hajrá magyar kosárlabda!

 

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus