A pesarói átok ellen is küzdenek ma Perlék

Két bravúros győzelem után ezúttal Pesaróban, a már-már mumusnak számító helyiek ellen biztosítaná be Serie A-s tagságát a Perl-alakulat.

A Serie A jelenlegi mezőnyében egyetlen csapat ellen nem sikerült még meccset nyernie az Orlandina Basketnek, ez pedig a Consultinvest Pesaro. Ötből öt vereség, ez a két gárda eddigi első osztályú mérlege a Perlék szempontjából. Ezen szeretnének ma javítani a szicíliaiak, hiszen ha nyernek, és a papírformának megfelelően a Torino mindenközben kikap Sassariban, a Capo már matematikailag is biztosan bennmarad az élvonalban. A mezőny elképesztően szoros: Zoliék a tabella 5. helyétől is ugyanúgy 4 pontnyi távolságra vannak, mint az utolsótól, így elvileg még a playoff sem elérhetetlen a számukra. Persze ehhez nyerni kell abban a 11 ezres pesarói Adriatic Arenában, ott ahol már számos élcsapat is elvérzett az idén. Egyetlen hiányzója lesz a vendégeknek, Vojiszlav Sztojanovics Brindisiben "összeszedett" bokasérülése a vártnál is jóval súlyosabbnak bizonyult, és emiatt az ifjú szerb hátvéd a teljes hátralévő szezont kihagyni kénytelen. Mindez azt is jelenti, hogy Perl Zoltán az évad további szakaszában is biztosan megtartja kerettagságát, és minden mérkőzésen számíthat a bevetésre.

Az egykor szebb napokat megélt, legtöbbünk emlékezetében még Scavolini Pesaro néven nyomot hagyó vendégalakulat legutóbb csak hősies tavaszi menetelésének köszönhetően maradt bent az olasz élvonalban, és legnagyobb örömünkre nem kis részben egy magyar játékosnak, Lóránt Péternek is köszönhetően őrizte meg Serie A-s tagságát a Pesaro.

Akire mindenképpen figyelniük kell Zoliéknak, az a Pesaro egyik szezon közben szerződtetett amerikai játékosa, Austin Daye (édesapja, Darren Daye a Scavolini Pesaro egyik legnagyobb klublegendája - vezérletével bajnok lett és az Euroligában is a legjobb 4 közé jutott a Pesaro). A 211 centijével a hármastól az ötösig több poszton is bevethető Daye Jr. jelenleg a Serie A  legmagasabb pont- (20.9) és  második legmagasabb VAL átlagot (21.7) szállító kosarasa. (viszont Daye játéka, kisebb sérülése miatt bizonytalan, hiánya nagyon komoly érvágás lehet a hazaiaknak)  Persze az, hogy az alma nem esett messze a fájától, nem egy hete derült ki, a fiatalabb Daye rövidebb kitérőkkel, de 2009 óta többé-kevésbé stabil NBA játékosnak számít, és tarsolyában a 293 NBA meccs mellett már NBA aranygyűrű is ott lapul, 2014-ben a San Antonio Spurs-szel bajnok volt a tengeren túl. Rajta kívül (Európában) elsőéves amerikai rookie-k (Trevor Lacey, Semaj Christon), a novemberben szerződtetett kanadai Jevon Shepherd (októberben  még a Varese játékosaként játszott a Falco KC ellen a FIBA kupában) és a litván center, Tautvydas Lydeka, akit szintén már a bajnokság közben hoztak, húzza az idei Pesarót.

A 18.15-től kezdődő Consultinvest Pesaro - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Emellett ha nem is folyamatosan, de láthatunk azért élőképeket a mérkőzésről máshol: az olasz liga a www.legabaskettv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                              A BEKO Serie A 27. fordulójának teljes programja:

                        A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus