A Szolnok a Falco kárára mehet tovább a FIBA EC-ben

Ma este 19:00-tól a Szolnoki Olaj KK a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendége lesz a FIBA Europe Cupban - a magyar bajnok egy győzelemmel továbbjuthat.

FIBA Europe Cup, Első Csoportkör, H csoport, 4. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 1-2) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-1)
2018.11.06., kedd, 19:00

Mivel két magyar csapatról van szó, így hétről-hétre többször is figyelemmel követjük a velük kapcsolatos eseményeket. A Szolnok nincs bombaformában, viszont a bajnokságban folyamatosan hozza a meccseit, most hárommeccses győzelmi sorozatban van, és a Péccsel együtt vezeti a tabellát - emellett a Sassari elleni blama után a Leicestert legyőzte Dragan Alekszics együttese, így 2-1-gyel csoportmásodik a FIBA Europe Cup H csoportjában. Bár összességében vannak még problémák, az biztató jel lehet a magyar bajnok számára, hogy Rowsey egyre jobb formát mutat, döntő szerepe volt az Olaj zalaegerszegi győzelmében.

A Falco is jó formában játszott egészen egy héttel ezelőttig, amikor a Sassari idegenben nagy zakót adott Gasper Okornéknak, majd a DEAC is legyőzte a szombathelyieket a hétvégi fordulóban. Tetézi a gondokat, hogy a keret nagy részének egészségügyi problémái vannak, és mint az tegnap kiderült, Bruinsma jó ideig utolsó mérkőzését játssza majd ma este a Falco színeiben, mert sérvműtétje lesz - óriási érvágás ez a sárga-fekete gárdának, hiszen a csapat legjobb játékosa esik ki legalább 4-6 hétre, igaz, most még pályára fog lépni. Rajta kívül többen is bajlódnak még kisebb nagyobb-sérülésekkel, úgyhogy nem egyszerű a vendéglátó helyzete.

A felállás a következő.

Ha a Szolnok nyer, illetve holnap este a Sassari hazai pályán legyőzi a Leicestert, akkor az Olaj biztosan továbbjut a következő csoportkörbe, a Falco pedig biztosan kiesik - mivel az egymás elleni eredmények a szolnokiak javára billentik majd a mérleg nyelvét. Ha az Olaj nyer, de holnap a Leicester is, még nem jut tovább a Szolnok, de a Falco esélyei így is elszállnak. Ha a hazaiak 3 pontnál kevesebbel verik a Szolnokot, akkor mindkét gárda 2-2-vel fog állni, de az Olaj javára billen a mérleg nyelve az összevetésben. Ha azonban a Falco legalább 4 ponttal nyer, akkor egyrészt beéri a Szolnokot mérlegben, másrészt az egymás elleni eredmény is a szombathelyieknek kedvez majd az utolsó két forduló előtt, hiszen az első egymás elleni meccs 79-76 lett Vojvodáéknak.

Jó mérkőzésre van alapvetően kilátás, a Falco az előző két vereségét idegenben gyűjtötte be, de nagy kérdés, hogy mi a helyzet a sérültekkel, mert 1 ember kiesése is óriási érvágás lenne a hazaiak számára.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de az élő internetes stream elérhetőségét a délután folyamán közzétesszük!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus