A Szolnok és az Egis Körmend is vereséggel kezdte a FIBA EC-t

A vasiak közel húsz ponttal kaptak ki, az Olaj viszont nem egészen négy perccel a vége előtt még vezetett, a hajrában fagyott le. 

fotó: fiba.basketball

FIBA Europe Cup, csoportkör

Iraklis BC - Egis Körmend 94-76 (24-19, 26-23, 22-18, 22-16)

Fokozatosan lemaradt a Körmend. Az első negyedben még tartotta a lépést a magyar csapat, Thames kosarával indult a meccs és egálban haladtak a felek, a vendégek bő három perccel a játékrész vége előtt még 17-14-re vezettek, itt azonban egy 10-2-es rohammal fordított az Iraklis és Mócsánék többször nem is tudták visszavenni a vezetést. A második negyedben előbb kilenc pontra nyílt az olló, majd ugyan itt megállt parancsolt az MTE, de csak átmenetileg: a harmadik játékrészben már gyakorlatilag végig kétszámjegyű hátrányban játszottak a vasiak, a záró etapban pedig végleg eldőlt a küzdelem. Egyénileg Thames (18 pont, 4 gólpassz, 10 kiharcolt büntető), Durázi (16 pont, 6/7 mezőnyből) és Mócsán (15 pont, 3/7 tripla) emelhető ki, rájuk nem lehetett panasz, Ireland a 9 pontja és a 8 gólpassza mellett viszont eladott 8 labdát, a visszafogottabban játszó Taylor is elvesztette ötször a játékszert, Mosely súlytalannak bizonyult, a Ferencz-Tóth-Németh-Takács magyar sor pedig összesen két pontot tett hozzá. Az 50% feletti mezőnymutató egyébként így is rendben lett volna, de a 20 eladott labda és a szellősebb védekezés ezúttal nem fért bele - pihenni viszont nincs idő, szerdán már jön is a következő mérkőzés.

Az Egis Körmend legjobb dobói: Thames 18/3, Durázi 16/6, Mócsáb 15/9

 

Szolnoki Olajbányász - Arged BMSLAM Stal 80-90 (19-26, 22-21, 22-22, 17-21)

Nagy csatában maradt alul a Szolnok. Igazából a meccs elején ragadt be kicsit az Olajbányász, 7-4 után ugyanis egy 9-0-t repesztett az ellenfél és a magyar csapat onnantól nem vezetett többet a meccs folyamán. Az első negyedben volt már közte kilenc, a második játékrészben 30-45 is volt az állás, innen próbáltak meg felállni a szolnokiak, akik futottak az eredmény után, de nem tudtak igazi áttörést elérni. A záró etapban aztán sikerült közelebb jönniük, sőt, itt megjött a várt áttörés: 69-75 után egy 10-0-t futottak és Badzim tripláival megfordították a találkozót, nem egészen négy perccel a vége előtt 79-75-re vezettek, ám ezzel előtték minden puskaporukat: az utolsó három perc, negyvenhárom másodpercben csak három eladott labdát, három elrontott mezőnydobást és 1/2 büntetőt tudtak felmutatni, megremegtek a siker kapujában. Az ellenfél köszönte a lehetőséget és Cakarun sportszerűtlen hibája után eldöntötte a küzdelmet, így hiába játszott extrát az említett Badzim (26 pont, 8/13 tripla), ez nem bizonyult elégnek - a Körmend után a Szolnok is vereséggel kezdte a nemzetközi szereplését. 

A Szolnoki Olajbányász legjobb dobói: Badzim 26/24, Warner 14/3, Subotic 12/3

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus