A Szolnok megverte idegenben az Igokeát!

Tetszetős csapatteljesítménnyel lépett túl saját árnyékán az Olaj és verte idegenben a hasonló mérleggel rendelkező bosnyákokat

Adria Liga, alapszakasz, 16. forduló
Igokea (bosnyák, 5-11) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 7-9) 66-71
(16-11, 15-13, 18-28, 17-19)

Igokea: J. Jones 8/6, Torlak 4, Zlovarics 4, Jorovics 12/3, Zsivanovics 2.
Csere: Dragovics 14/6, Katnics 8, Bunics 7, Drenovac 7/3, McClure -

Szolnok: Gipson 7/3, L. Jones 16/6, Vojvoda 17/6, Keller 8, Somogyi 2.
Csere: Milosevics 9/3, Báder 4, Wittmann 8/6, Brkics -.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Keller kosarával indult a találkozó, és a 3. perc elején is megint ő volt ereményes - előbb Zlovarics, utána pedig Torlak egyenlített. Lazeric Jones triplájával az Olaj vezetett megint, de finoman szólva is hagyott némi kívánnivalót maga után a meccs színvonala, a negyed feléhez ugyanis ezzel a 4-7-es állással érkeztek a csapatok. Jonathon Jones egyenlített a 6. perc végén, de a forgatókönyv megmaradt: a szolnokiak vezettek, az Igokea egyenlített. A sorminta a negyed utolsó percében tört meg, Drenovac két büntetője és triplája ötpontos hazai vezetést jelentett 10 perc játék után.

A második felvonás elején Sztrahinja Milosevics pontjaival zárkózott az Olaj a 12. perc végére (17-16). Dragovics pontjaival tartotta előnyét a bosnyák gárda, 4-6 pont között ingadozott ekkor a különbség. Somogyi Gergely is betalált, de Dragovics második hármasa után 7-tel vezettek a hazaiak a 17. percben (27-20). Báder és Jones is kosarakat szerzett, de az Igokea büntetőkkel tartotta előnyét ebben a periódusban, így egy felejthető első félidőt követően 7-tel vezettek (31-24).

A fordulás után Jorovics triplájával megvolt a közte 10 is a vendéglátók javára, de Gipson azonnal válaszolt, Lazeric Jones gyors négy pontjával pedig megint visszakapaszkodott a Szolnok (34-31), és még csak a 22. percben jártunk. A bosnyákok rendbe szedték magukat, Katnic pontjaival tartották 5 pont környékén az előnyüket, hiába próbált meg mindent az ekkor Vojvoda által húzott vendég alakulat. A 26. percben Jonathon Jones hármasával megint 9-cel mentek a hazaiak (45-36). Vojvoda hiába dobott három percen belül 8 pontot, nem csökkent a távolság. 49-40 után azonban óriásit fordult a meccs. A 28. percben Gipson szerzett két kosarat, majd Wittmann és Vojvoda kerültek előtérbe - utóbbi egy triplát dobott, előbbi pedig emellett egy duplát is, vezetésükkel fordított a Szolnok a 30. percre (49-52).

A negyedik negyed elején Milosevics fejezte be az összesen 14-0-s vendég futást, és 5 pont környékén beállni látszott a távolság megint - Bunics három pontjára Wittmann felelt ugyanennyivel, Jonathon Jones kosarára pedig Keller válaszolt. Keller növelte is a távolságot, de ezt Torlak "válaszolta meg", és ugyanez az öt pont volt a differencia még a 38. perc kezdetén is (59-64). Jorovics 2+1-es akciójával zárkóztak a hazaiak még ennek a percnek a végén, de Vojvoda bevágott egy triplát, az utolsó perc kezdetén pedig Lazeric Jones is, ezzel el is dőlt az összecsapás (62-70). A végén még próbálkozott az Igokea, de már nem tudott fordítani, 66-71 arányban nyert az Olaj, ezzel az elmúlt hetek sikertelenségének vége, ráadásul most otthoni meccs következik Dragan Alekszicséknek.

Fotó: szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus