A Szolnok nagy nehézségek árán verte a FIBA EC-ben a Falcót

A gyengén kezdő Olaj már 17-tel is ment a második félidőben, de így is izgulnia kellett a hajrában a FIBA Europe Cup csoportkörének nyitányán.

FIBA Europe Cup, Alapszakasz-csoportkör, 1. forduló

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79-76 (17-21, 18-13, 25-14, 19-28) 

Olaj: Vojvoda 11/3, Kovács 4, Benke 11/3, Milosevic 15/3, Tóth Á. 9.
Csere: Airington 8/6, Andric 13/3, Murphy 3, Rowsey 5/3.

Falco: Curry 7/3, Váradi 5/3, Norfleet 13/6, Bruinsma 22, Reddic 5. 
Csere: Balmazovic 18/9, Tóth N. 6, Bíró -, Kucsora -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

A két gárda a bajnoki alapszakaszban már játszott egymással ugyanitt Szolnokon egy elég sima mérkőzést, de az a derbi nagyjából semmilyen téren nem hasonlított a negyedik számú európai kupasorozat mai nyitókörében lejátszott összecsapásra.

Az első etapban a kissé szokatlan felállással kezdő Olajnak meggyűlt a baja az atletikusabb és gyorsabb kosárlabdát játszó szombathelyiekkel, így négy egységnyi vendég vezetéssel zárult a negyed - Bruinsma ezúttal is tarthatatlan volt, de Balmazovic beállása is extra lendületet adott a Falcónak, mely a nagy rohanás ellenére is csak kilenc labdát adott el az egész meccs alatt.

A második játékrész elején úgy festett, hiába hozott sok pontot és lendületet a padról a Szolnok Airingon és Andric beéllásával, nem tud érdemben változtatni a meccs menetén, de a félidő zárása előtt sikerült palánk alatti dominanciáját (19 támadó-lepattanó!) az eredményben is realizálni az Alekszics-legénységnek, így egy ponttal már a hazaiak vezettek 20 perc után.

A fordulást követően viszont teljesen elfogyott a Falco, Benke Szilárdéknál pedig kiszakadt a zsák azok után, hogy nagyon rossz dobóformával kezdték ezt a csatát és egészen 17 pontos előnyig el tudtak menni. Ezután viszont Váradi triplájával már csak 12 maradt az előnyből a játékrész zárásánál, ám semmi sem utalt arra, hogy ebből még érdemben meccs lehet.

Balmazovic talált be kintről a záró etap elején, amivel már újra csak egyszámjegyű volt a differencia, Norfleet labdaszerzése után ugyanő ziccerezhetett, az Olaj-tábor pedig érthetően sokkot kapott a látottak miatt, hiszen teljesen leállt koncentrációban és keménységben a Szolnok. Olyannyira, hogy Bruinsma közelije egy hosszabb gólcsend megtörése után már ütőtávon belülre hozta a szombathelyieket, ekkor Milosevics jó vezér módjára betalált kintről, amivel nyugtatta a kedélyeket.

A következő három percben nem tudott közelebb férkőzni a Falco, de ekkor Bruinsma egy 2+1-es akcióval két pontra felhozta övéit kevesebb, mint 3 perccel a lefújás előtt, így nagy veszélybe került az Olaj korábban már biztosnak tűnő diadala. Bruinsma fél perccel később egy pontra faragta a különbséget, ám Andric két palánk alatti megoldásával újra ellépett a Szolnok, de ezzel sem volt vége, Curry ziccerével megint csak egy volt közte és fél perccel a végső dudaszó előtt triplával kísérletezhetett Norfleet, viszont hibázott, Vojvoda pedig értékesítette a büntetőket a másik oldalon, a végén már nem tudott faultolni sem a Falco, mely nagy hajrá után nem tudtam utolérni a rutinosabb hazaiakat, így vesztesen távozott a Tiszaligeti Sportcsarnokból.

Fotó - championsleague.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus