AAK: A Körmend 8 ponttal vesztett a negyeddöntő 1. meccsén

A vasiak az USK Praha vendégeként a fiatalokat is sokat játszatva végeztek -8-cal az odavágón.

Alpok-Adria Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

USK Praha (cseh) - Egis Körmend (magyar) 95-87 (18-30, 18-15, 29-18, 30-24)

Körmend: Thames 7/3, Price 16/9, Ferencz 8/3, Hammonds 20/3, Delas 10.
Csere: Csorvási 10, Bradford 12, Németh 2, Lajsz -, Balogh 2.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A Körmend tartotta magát elveihez és az eredményesség mellett igyekezett a fiatalok játszatására is megfelelő mértékben ügyelni egy ilyen tétmérkőzésen is, ennek megfelelően a Thames duplája után 0-6-os rajtot vevő vasiak az egyre inkább érdemben is beépített Németh Ákosnak már az első negyedben oadadták a kezébe a labdát, aki ezt zsinórban kiosztott három gólpasszal hálálta meg.

18-30-as vendég vezetést hozott az első 10 perc, akkor nem tűnt úgy, hogy komolyabb gondjai is lehetnek a győzelem megszerzésével a Zollner-hadnak.

A második etapban Tuma két jó büntetőjével szépen visszaszivárgott a mérkőzésbe a Praha (36-43), de Price két jó egypontosa kilences körmendi fórt eredményezett a félidőre.

A fordulás után Appleby hármasával 44-48-nál volt először igazán közel a cseh csapat a magyarhoz, sőt, Stevenovic extra kosaraival fordítani is tudott a játékrész hajrájában az USK Praha, de a vasiak német mestere nem pánikolt be és bátran dobta harcba a 17 éves Balogh Mátét, aki majd 10 perces bevetése alatt enne a negyednek a végén egy szép horoggal vette vissza a vezetést a piros-feketéknek (62-63).

A negyedik etapban az addigra már lendületbe jövő cseheket nem tudta érdemben feltartóztatni a Körmend, 89-76-nál már felsejlett annak a réme is, hogy ledolgozhatatlannak tűnő különbséggel kap ki a magyar alakulat, ám az ekkor négy mezőnykosarat is szerző Hammonds, valamint a triplát szóró Price visszahozták nyolc pontra a vasi gárdát, mely így hazai pályán reálisan is kiharcolhatja a négy közé jutást.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus