Andorrába látogatnak Rosco Allenék

21:00-tól Rosco Allen és az Obradoiro a Morabanc Andorra vendége lesz a spanyol bajnokság alapszakaszának 9. fordulójában.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 9. forduló
MoraBanc Andorra (5-2) - Rio Natura Monbus Obradoiro (2-6)  21:00

Nincs rossz formában Rosco Allen csapata, a Rio Natura Monbus Obradoiro, hiszen két hete a Zaragozát elég simán verték (80-63), legutóbb pedig épphogy kikaptak csak a szuperkupa-győztes Herbalife Gran Canariától (87-90). A támadójátékuk Deividas Dulkys érkezése óta sokkal potensebb, és egyre inkább kezd összecsiszolódni a litván bedobó a magyar erőcsatárral, Shayne Whittingtonnal, illetve Mickey McConnell-lel. Legutóbb hátul mondtak csődöt, de Rosco a szezon legrosszabb egyéni produkcióját hozta (3 pont), így is elértek azonban 87 pontig.

Mai ellenfelük viszont az az Andorra, amely kétmeccses győzelmi sorozatban van, és az eddigi 8 forduló alatt is csak a Baskonia és a Valencia otthonában kaptak ki eddig - az két vállalható zakó, még akkor is, ha elég nagy arányú bukták voltak ezek. A legnagyobb baj az az Andorrával az Obradoiro szemszögéből, hogy a 8-10 fős rotációjukból külön nagyon készülni senkire nem lehet, mert bárki tud meghatározó teljesítményt hozni, eddig is ennek az egységnek köszönhették sikereiket. A palánk alatt a két grúz, Burjanadze és Shermandini, valamint a felépülő, legutóbb már játszó (igaz, pocsék teljesítményt nyújtó) Sztevics a húzónevek, míg a periméteren a Jelinek, Albicy, Walker trió, de Nacho Martin, az osztrák válogatott Thomas Schreiner, valamint Giannis Antetokounmpo fivére, Thanasis is rendszeres rotációtagok, és fontos szerepük van. Nincs könnyű helyzetben a Rio Natura Monbus, most bravúr lenne, főleg hogy idegenben kell helyt állniuk.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus