Az Alba az olasz Varesét is legyőzte a FIBA EC-ben

A csoport két eddigi veretlenjének rangadóján a Dzunics-legénység igen komoly csapatteljesítményének köszönhetően verte a patinás riválist.

FIBA Europe Cup, Alapszakasz-csoportkör, 3. forduló

Alba Fehérvár - Openjobmetis Varese (olasz) 85-77 (19-19, 16-18, 22-18, 28-22)

Alba: Cartwright 10, Freeman 15/3, Keller I. -, Lóránt 15/3, Heath 12/3.
Csere: Boykins 9/9, Filipovity 17/9, Bullock 7/3, Tóth -.

Varese: Tambone 6/6, Bertone 6, Ferrero 3, Natali 2, Ianuzzi 4.
Csere: Moore 14/12, Avramovic 13/3, Scrubb 8/3, Archie 15/9, Cain 6.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Az eddig nagyon magabiztosnak tűnő, hazai és nemzetközi fronton is kiemelkedően teljesítő Varese lényegébe véve a második sorával kezdte a derbit, Tambone révén pedig egy tripla formájában az olaszoké volt az első kosár is, amire majd két perc után tudott válaszolni Heath. Jóval határozottabb játékot mutatott be az elején a vendég együttes, Tambone újabb hármasa után 5-8-nál a szépen beszivárgó meghatározó(bb) embereik plusz lendületével egy 0-7-es futással már hetes előnyben voltak, ám Lóránt labdaszerzésével és Freeman kosarával éledt az Alba, majd az élete felnőtt nemzetközi mérkőzését játszó Filipovity Márkó (17 pont, 5 lepattanó) két távolijával a vezetést is átvette a fehérvári gárda, majd egállal zárult a nyitó negyed - Freeman duplájával.

A második etapban megnt több energiával játszott a Varese, Avramovic ziccerével ők kezdtek jobban, Ianuzzi közelijével pedig már néggyel mentek, onnantól az ex-Alba játékos, Ronald Moore (14 pont, 6 gólpassz) szépen kézben tartotta csapata támadásait és hiába volt bőven lehetősége a hazai alakulatnak arra, hogy egyenlítsen, csak a 18. percben sikerült Cartwright segítségével túllendülnie a holtponton az Albának, ám Avramovic és Archie tripláival két pontos előnnyel zárta a félidőt a Varese.

A fordulás után Filipovity és Lóránt volt aktív a palánk alatt, de mégsem tudta ezt pontokra váltani a magyar alakulat és Moore hármasával már megint néggyel ment az olasz együttes, ekkor Heath volt határozott a festékben és Filipovity újabb trojkát értékesített, ezzel jött fel egyre a Dzunics-had. Rengeteget hibázott mindkét fél a negyed derekán, de Bullock és Heath gyors egymásutánban tripláztak, így fordítani tudott az Alba és Keller Iván utolsó pillanatban bemutatott szerelésével a két pontos előnyét meg is tudta őrizni a vendéglátó a játékrész lefújásánál.

A negyedik etapban látottakra valószínűleg a legfanatikusabb fehérvári szurkolók sem számítottak, hirtelen elkezdett nyílni ugyanis az olló, Bullock, Boykins, Lóránt és Freeman kosaraival 70-60-nál pedig már kétszámjegyű fórja volt az Albának, amivel jól is gazdálkodott egészen a lefújásig. Amikor feljött három pontra a Varese, Freeman hármasa hűtötte le a kedélyeket (77-71), a hátralévő két percben így már nem tudott érdemben feljebb jönni az olasz együttes, sőt, a parádézó Filipovity főszereplésével már 12-vel is ment az Alba, s végül nyolcat meg is tartott előnyéből.

Ezzel a sikerrel az utóbbi éveket tekintve a fehérváriak a legnagyobb skalpjukat gyűjtötték be és gyengébb idénykezdésük után bombaformában vannak, s féltávnál veretlenül vezetik ezt a cseppet sem könnyű négyest a FIBA Europe Cup-ban, ezzel pedig egy lépésre kerültek a továbbjutástól Lóránt Péterék.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus