Az Alba Bulgáriában is megőrizte veretlenségét

A fehérváriak Freeman és Lóránt kiemelkedő teljesítményeivel ötödik meccsüket is megnyerték a FIBA Europe Cup-ban.

FIBA Europe Cup, Alapszakasz-csoportkör, 5. forduló

Rilski Sportist - Alba Fehérvár 83-104 (18-17, 24-34, 20-27, 21-26) 

Rilski: Georgiev 6, Marinov 13/3, Harris 3, Gugino 16/3, Jenkins 11.
Csere: Bozov 2, Hadzhirusev 5/3, Edwards 6, Marincheski 8, Vasov 13/3.

Alba: Cartwright 13, Freeman 27/12, Filipovity 10/2, Lóránt 20, Heath 12/3.
Csere: Boykins 15/9, Tóth P. -, Keller I. -, Bullock 7/3, Varga M. -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Az Alba már továbbjutóként utazott idegenbe, viszont kicsit túl kényelmes játékkal kezdett Braniszlav Dzunics legénysége, mivel a bolgárok 16-2-re vezettek öt perc játék után. Keller Iván és Bullock becserélése után rögtön változott a magyar csapat játéka, Freeman triplájával indult meg felfelé a fehérvári alakulat, mely csupán két pontot engedélyezett a hazaiaknak a nyitó negyed második öt percében, ezzel egy egységnyire fel is jött a játékrész zárásánál - megint Freeman volt a főszereplő.

A folytatásban a 27-et szóró Alba-légiós vette át a vezetést a magyaroknak, majd Boykins és Cartwright pillanatai következtek, a vendégek pedig pillanatok alatt elmentek kilenc ponttal, sőt, a második etap zárása előtt volt már 12 is a mieinknek, végül 42-51-gyel mehettek el a felek a nagyszünetre.

A fordulás után fokozatosan javult tovább a Fehérvár, Lóránt a palánk alatt tarthatatlan volt, Keller pedig bár kosarat nem szerzett, mezőnymunkája sokat hozott a konyhára, Filipovity pedig hozta a lassan szokásosnak mondható kétszámjegyű dobóteljesítményét - látványos elemekkel tarkítva. 47-65-nél a harmadik negyed derekán Cartwright kosara után úgy festett, ideje korán el is dőlhet a derbi, nem maradt már lelki erő a bolgárokban.

A záró etapban már nem maradtak lényegi kérdések nyitva, így bőven rotálhatott még tovább az egyelőre még Peringer Balázs nélkül elutazó, de lassan a fiatal centert is visszakapó fehérvári had és Bullock közelijével végül 20 feletti különbséggel nyert idegenben, ami bármilyen körülmények között impresszív eredmény ebben a versenysorozatban.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus