Az Alba vereséggel és harmadik helyen zárta a középdöntőt

A fehérváriak a biztos továbbjutás tudatában bő rotációval játszottak a FIBA Europe Cup második csoportkörének záró fordulójában.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 6. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 3-3) - Ironi Ness Ziona (izraeli, 4-2) 80 - 96 (22-22, 25-16, 17-26, 16-32)

Alba: Cabezas 19/12, Bullock 13/6, Freeman 17/6, Filipovity 11/3, Heath 2. 
Csere: Lóránt 8, Tóth P. -, Zeno 10/3, Keller I. -, Varga M. -, Peringer -.

Ziona: Browne 11/3, Gutt 7/6, Cook 25/18, Dunne 14/3, Zanna 13. 
Csere: Dowe 17/6, Kadir 7, Brandwein 2, Pitshon -, Zalmanson -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el!

Jesus Ramirez csapata érdekes helyzetben várhatta ezt az összecsapást, hiszen a továbbjutás már biztos volt számára, ám ezt akár csoportgyőztesként, akár másodikként, akár harmadikként végezve is elérhette a fehérvári együttes. A végül teljes kerettel felálló hazai gárda nem a megszokott felállásban kezdett, a 4-8-ra ellépő vendégek pedig úgy festett, hogy szerkezeti előnyükből tudnak is fórt építeni, ám Bullockék futottak egy 8-0-át. A negyed végül egállal zárult, pedig Tóth és Filipovity is dobhatott a vezetésért a játékrész vége előtti másodpercekben.

A folytatásban 36-35-ig kéz a kézben haladtak a felek, ám Heath hármasa, Freeman triplája, Bullock büntetői, majd Cabezas kintije után már az izraelieknek kellett időt kérniük, de nem tudtak közelebb férkőzni a nagyszünet előtt, így pedig sokkal jobb szájízzel mehetett el pihenni az egyébként is jobb tempót diktáló, támadásban ekkor még feltartózhatatlannak tűnő Alba.

A fordulás után Gutt és Zanna kosaraival lépegetett előre a Ziona, de Cabezas újabb hármasa után még a játékrész felénél is 10 volt a fehérváriak javára. Itt váltott ritmust a vendég gárda és a palánk alatt továbbra is kiválóan játszó Zanna és a brutálisat zsákoló Dunne, valamint a triplázó Dowe egy perc alatt felezték a különbséget, sőt, Dunne ziccerével már csak egy triplányi maradt a differencia. Az összesen hat hármast értékesítő ex-NBA-triplakirály, Cook büntetőivel egy egységnyi volt már csupán a magyar előny, Dowe távolija a játékrész végén pedig az egyenlítést is meghozta az izraelieknek.

A kontrollt teljesen elvesztő Alba azonnal kapott egy hármast a záró etap elején (Cook, ki más?!), egy perccel később Dunne közelijével pedig már öttel ment a Ziona, s bár 70-73-nál még feljebb jött az Alba, onnantól teljesen kiengedte a kezéből a derbit a fehérvári együttes, mely 12-es hátrányban öt perccel a lefújás előtt már képtelen volt arra a hőfokra visszamelegedni, ami a nagyszünet előtti percekben jellemezte és így összességében sima vereséggel fejezte be a második csoportkörös küzdelmeket, ám ott lesz a következő körben is, mint csoportharmadikként továbbjutó együttes.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus