Az Alba vereséggel fejezte be az Európa Kupa-szereplést

Sajnos nem jött össze a szép búcsú a Kemp nélkül játszó magyar bajnoknak az Európa Kupa csoportkörében, ahol az utolsó fordulóban attól az Ankarától kapott ki csúnyán Törökországban az Alba, melyet itthon még remek játékkal fektetett két vállra.

Európa Kupa, alapszakasz-csoportkör, 10. forduló

TED Ankara (török, 6 - 4) - Alba Fehérvár (magyar, 2 - 8) 84 - 64 (29-12, 18-19, 16-22, 21-11)

Ankara, Ankara Arena

V.: Vojinovics (montenegrói), Rutesics (montenegrói), Majkic (szlovén)

Ankara: Rasics 12/6, Tucker 14/9, Plsnic 23/9, Erdeniz 3/3, Golubovics 16.

Csere: Kavaklioglu 4/3, Kamer 1, Candan 7, Baygul 4, Ozkan -.

Alba Fehérvár: Hobbs 10/6, Ram. Moore 4, Oláh 9/3, Juhos 2, Somogyi 14.

Csere: Tóth P 3/3. Szanati 4, Blaskovits 2, Tóth N. 8, Supola 8/6.

Az első negyedben gyorsan kétszámjegyű hátrányba került a nem túl kedvező előzmények után Törökországba érkező Alba, mely a középső két játékrészben még "meccset tudott csinálni" a továbbjutása bebiztosításáért játszó, s végül zsinórban ötödik diadalát is begyűjtő Golubovicsék otthonában, de a záró 10 percben nem tudott érdemi ellenállást kifejteni Carlos Frade legénysége, mely Mo Kempet sérülés miatt néklülözte, Ramone Moore-tól pedig csak 4 pontot kapott segítségként ezen az estén.

A 26-ból 10 tripláját értékesítő Ankara a lepattanózást (40-28) is nagy fölénnyel nyerte, ráadásul 27 gólpasszt osztott ki csapatszinten a török gárda, mely a kiegészítőembereitől is bőven kapott segítséget, hiszen Plsznics a maga 23 egységével a legjobb hazai játékos volt, Rasics pedig 12-őt szórt. így a vendéglátó elbírta Kristaps Valters teljes pihentetését is.

A végül 2-10-es mérlegével a csoport utolsó helyén végző, de összességében nem rosszul szereplő fehérváriaknál a 13 pontos, 7 lepattanós Somogyi Gergely dicsérhető leginkább, de a mostanság magát némiképp összeszedő Braydon Hobbs (10 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és az egyre produktívabb Supola Zoltán (8 pont, 6 gólpassz) is bőven hozta, ami elvárható, ám ilyen formán ez sem volt elég a tisztes vereség kiharcolásához.

Ugyanakkor a magyar bajnok szépen kitett magáért a kontinens második számú nemzteközi kupasorozatában és egyáltalán nem vallott szégyent azzal együtt sem, hogy szoros meccsei közül csak kettőt tudott megnyerni és az utolsó pozícióban zárva esett ki az alapszakasz-csoportkör végén.

Fotó: bajnokokvarosa.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus