Bajban a Capo d' Orlando, Perl Zoltán megsérült!

Perl Zoltán az Orlandina Basket szombati edzésén, egy esést követően megsérült, és biztosan kihagyja csapata vasárnapi bajnoki mérkőzését.

Nem éppen vidám hangulatban ért véget a Betaland Capo d' Orlando szombat délutáni edzése, a tréningen egy esést követően csúnyán bedagadt a gárda magyar hátvédéjének, Perl Zoltánnak a jobb térde. Az első vizsgálatok, hál' istennek, nem utalnak komolyabb sérülésre, de a térd duzzanatának műszeres- és röntgen vizsgálata még hátra van, ezek tükrében döntenek majd az orvosok a szükséges terápia módjáról és a felépülés várható időtartamáról. Újabb kulcsemberének kiesése nagyon nehéz helyzetbe hozta a szicíliai egyesületet, hiszen az alig két hete keresztszalag-szakadást elszenvedő és emiatt hosszú hónapokra kieső lett Janis Berzins pótlását is részben Perl oldotta meg eddig, és honfitársunk bizonytalan idejű kidőlésével nagyon beszűkült a lovagok eddig sem túl mély rotációja.

Vasárnap kora este komoly derbi vár a megfogyatkozott (Perl és Berzins biztosan, Nicevic valószínűleg nem tud pályára lépni) Orlandina Basketre, "Európa királynőjét" (csak a királyi klub, a Real Madrid nyert több nemzetközi kupát Európában a Cantúnál), a Pallacanestro Cantút fogadják a kék-fehérek. Az idei sorozatban Red October Cantú néven futó egylet elsősorban a múltjában legendás, a jelenük már kissé zaklatottabb. Rögtön kisebb magyarázatra szorul a klub neve, ettől a szezontól ugyanis a volgográdi Vörös Október Acélgyár a névadó szponzor, ez pedig utal arra, hogy a klub tulajdonosa az a Dimitrij Gyeraszimenko, aki a kusza orosz belpolitikai helyzetben mára nem kívánt oligarcha lett hazájában, mi több, már több eljárás és bírósági idézések sora várja az orosz milliárdost, aki ennek köszönhetően az utóbbi hónapokban szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, és a Cantú irányítását is átadta feleségének, így a 10-szeres bajnok klub elnöke jelenleg Irina Gyeraszimenko.

Az orosz tulajdonos problémái az idei keret kialakításában látszólag még nem okoztak nehézségeket. A szakvezetői posztra egy igazi "nagyágyút", az elmúlt 5 évben a Himki Moszkvát irányító litván Rimas Kurtinaitis-t tudták megszerezni, míg a játékoskeretbe 11 új játékost hozva szinte teljesen lecserélték azt. Az északi látogatók joggal bízhatnak nagyon erős centersorukban: a nigériai Gani Lawal (Lóránt Peti egykori római harcostársa) és az amerikai JaJuan Johnson (ex-Boston Celtics) domináns festéken belüli játéka komoly próba elé állíthatja a hazaiakat, főleg ha Nicevicet nem sikerül "összedrótozni" a találkozó kezdetéig. A kiscsatár posztján ismerős lehet Romeo Travis neve, az amerikai születésű játékos ugyanis játszott abban a macedón válogatottban, amely mindkét idei Eb-selejtezős meccsén kapitulált a magyar válogatott ellenében.

A hátvédsorba több jónevű európai profit szerződtetett a vendégcsapat, Tremmel Darden (ex-Real Madrid, Olympiakosz és Besiktas), Fran Pilepic (Cedevita Zágráb, Bilbao), Dominic Waters (Arisz, Manresa), Vaidas Karinauskas (a litván válogatott 2. számú irányítójaként szerepelt az idei riói olimpián), és az éppen ezen a héten igazolt (de már hetek óta a csapattal edző) Alex Acker (ex-Detroit Pistons, LA Clippers, Barcelona, Milano, Olympiakosz, Limoges) nevei is egyaránt jól csengnek az európai kosaras berkekben. A Cantú jó formában érkezett Szicíliába, legutóbb a Szolnokon is elvérző Dinamo Sassarit verték ragyogó második félidei (39-20 volt az utolsó két negyed) játékuknak köszönhetően nagyon simán (90-69-re), és idegenben is esélyesek a megtizedelt Betaland Capo d' Orlando ellen.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando - Red October Cantú olasz bajnoki mérkőzést lombardiai Milanow élőben közvetíti. A csatorna élőképes streamje az alábbi linken elérhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető.

Továbbra is arra bíztatjuk olvasóinkat, hogy a Kezdő5 és a Betaland Capo d' Orlando közös akciójában  kérdezzenek bátran Perl Zoltántól az  #AskZozo hashtag használatával. Az #AskZozo kampányról itt (katt a linkre!) olvashattok részletesen.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli !       

                              A Serie A 5. fordulójának teljes programja:

                        A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

Fotók: Orlandinabasket.it

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus