Brnói vereséggel zárta az AAK csoportküzdelmeit a ZTE

A több légiósát pihentető, már korábban továbbjutott zalai gárda fiataljai sok tapasztalatot gyűjthettek a ZTE utolsó AAK-csoportmeccsén.

Alpok-Adria Kupa, C-csoport, 6. forduló:

Egoé Basket Brno (cseh, 2-4) - Zalakerámia-ZTE KK (4-2) 86-63 (25-16, 23-17, 17-14, 21-16)

Brno: Geiger 11/9, Nehyba 17/9, Vyroubal 5/3, Roby 9, Jokl 4.
Csere: Kozina 11/6, Vasat 4, Kereselidze 6/3, Farsky 14/3, Stegbauer 5/3.

ZTE: Papp 11/9, Doktor 14/3, Gulyás 2, Gliebov 7/3, Szabó 17/6.
Csere: Durázi -, Bagó 8, Farkas -, Kis 4, Kovács -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

Mindössze egy légióssal, Gliebovval, valamint Szabó Zsolttal állt fel a ZTE a Brno otthonában, mellettük fiatalok alkották a már továbbjutott csapatot, ennek ellenére az első percekben felvették a kesztyűt, a két rutinos spíler mellett különösen Doktor Péter igyekezett. A már kiesett hazaiak azonban nagyon hamar belőtték magukat a triplavonalon túlról, gyorsan berámoltak három triplát, majd 13-9 után egy 9-0-s sorozattal jelentkeztek, láthatóan győzelemmel akartak búcsúzni. A negyed végére aztán rendeződött valamelyest a Zalaegerszeg védekezése, elöl pedig Papp, Doktor és Bagó kosaraival visszajöttek tízen belülre (25-16). 

A második negyedet is jól kezdték a vendégek, Gliebov és Szabó kosaraival feljöttek hat pontra, de a hazaiaknál Roby villámgyors öt ponttal felelt, visszaállítva a komolyabb különbséget. Papp hármasa a legjobbkor érkezett, de közelebb nem nagyon tudott jönni a nagyot küzdő ZTE - pedig Gliebov sportszerűtlenjét követően például mindkét hazai büntető kimaradt. A játékrész hajrája sem alakult jól, Nehyba és Geiger kosaraival fokozatosan ellépett a Brno, majd a félidőt Vasat zsákolása zárta - a felpörgő csehek 15 pontos előnyt építettek ki (48-33). 

Fordulás után sem lankadtak a brnóiak, kintről-bentről eredményesek voltak, és a 24. percre 20 pontra nőtt a különbség. A ZTE-ben Doktorban és Szabóban voltak pontok, majd Bagó is beszállt, de nem nagyon tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a magyar csapat, 62-41-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség. A negyed hajrája szerencsére a zalaiaké volt, lelkes szurkolótáboruktól hajtva Bagó, Kis és Gulyás zsinórban hat pontot szerzett, majd egymás után három támadást is kivédekeztek, azonban mielőtt még közelebb jöhettek volna, Geiger hármasa megállította a rohamot (65-47).

A záró játékrész elején Farsky triplája után megint húsz pont fölé nőtt a differencia, de Szabó kosaraival és Papp hármasaival igyekezett lépést tartani a ZTE, sőt a negyed közepén a cseréket játszató ellenfél kicsit szét is esett fejben (73-60). A hajrá azonban már ismét a hazaiaké volt, közelebb már nem engedték a ZTE-t - a Brno így győzelemmel zárta az idei AAK-t, de összességében a Zalaegerszeg lehet elégedettebb, hiszen folytatják az egyenes kieséses szakaszban. 

Fotó: alpeadriacup.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus