Egylabdás végjátékban győzött az Olaj a Besiktas ellen

Az első másfél negyedben 16 pontos előnyt épített ki az Olaj, amellyel végig jól gazdálkodott - a végén egyetlen ponttal, 67-68-ra nyert.

EuroCup, Első csoportkör, D csoport, 10. forduló
Besiktas (török, 7-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-7) 67-68
(10-16, 16-19, 19-15, 22-18)

Besiktas: Lofton 24/15, Tunceri -, Holland 11, Johnson 6, Senli -.
Csere: Miller 4, Erdeniz -, Bajramovic 5/3, Güler 1, Armstrong 9, Broekhoff 7/6.

Szolnoki Olaj KK: Jones 18/6, Szinovec 8, Vojvoda 13/9, Keller 11/6, Báder 9.
Csere: Milosevics 6/6, Gipson 3/3, Wittmann -.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Eléggé lagymatagon, mondhatni alacsony színvonalon indult a találkozó, a hazaiak az óceánba sem találtak volna be a meccs kezdeti szakaszában, ráadásul ipari mennyiségű eladott labdával dolgoztak. A főszerepet ekkor Jones játszotta, aki előbb egy középtávoli tempót emelt be, majd labdaszerzése után indította Szinovecet. Lofton a negyed felére két könnyed ziccerrel egyenlített, de Jones újabb tempója után vezetett a Szolnok, a 7. perc kezdetén is még csak 10 dobott pontot produkált a két fél (4-6). Johnson kettesére is Jones válaszolt, Báder büntetőjével pedig kezdett elhúzni a magyar csapat. Miller zsákolt a túloldalon, de a triplapárbajból a Szolnok jött ki jobban - 1-2 arányban - Keller és Vojvoda révén, így hat ponttal vezettek a vendégek 10 perc játékot követően (10-16).

A második negyed elején Bajramovic ugyan beszórt egy triplát, de Milosevics azonnal válaszolt, Keller és Szinovec kosarai után pedig megvolt a közte 10 a 13. perc elején (13-23). Miller duplájára Báder a vonalról, majd Gipson triplával válaszolt, Báder pedig egy kettest is elsüllyesztett, ezzel 15 egységnyire nőtt a távolság a két fél között a 16. percben (15-30). Ez a különbség a következő percben még tovább nőtt Báder újabb büntetője után (17-33), a Besiktas a félidő utolsó három percére azonban összekapta magát: Armstrong kétszer is zsákolt, Holland egy könnyű ziccert értékesített, Lofton pedig kintről süllyesztett el egy dobást, ezzel 7 pontra jöttek vissza a törökök (26-33). Az első 20 perc utolsó kosara emlékezetes marad: Gipson túl erős passzát Keller "bebokszolta" a gyűrűbe, ezzel 9 ponttal vezetett az Olaj a nagyszünetben (26-35).

A fordulást követően Lofton kosarára Szinovec és Milosevics is válaszoltak, a törökök azonban jóval komolyabban vették a találkozót, mint az első másfél negyedben (28-40). Broekhoff, Johnson és Armstrong pontjaival 4 pontra zárkóztak vissza a támadásban nagyon megálló Szolnok ellen a 25. perc végére (36-40). Vojvoda és Jones nagyon fontos kosarakat szereztek, hiszen az egyébként akadozó játékot kezdte újra beindítani egy-egy jó vállalásuk. Keller második tripláját dobta a 29. perc közepén, ezzel újra 10 pontra nőtt Dragan Alekszicsék fórja (40-50), Lofton és Johnson azonban a felére csökkentette a távolságot az utolsó 10 perc előtt (45-50).

Az utolsó játékrészben Jones nagyon gyors duplát szerzett, de Lofton kintről azonnal válaszolt. Szinovec ugrott meg, gyorsindítása után szerzett könnyű kettest, aztán megint nagyon sok hiba tarkította az összecsapást mindkét oldalon. A harmadik negyedhez hasonlóan ebben a felvonásban is nagyon gyorsan szedegette a faultokat a Szolnok, de kritikus pillanatokban mindig be tudott találni valaki: Lofton 2+1-e után például Jones kintről (51-57). Vojvoda öt perccel a vége előtt kipontozódott, pedig hármasával tartotta ötpontos előnyét az Olaj a gyengén büntetőző Besiktas ellen (55-60) - ebben a periódusban a törökök 2/5-tel dobtak a vonalról. Lofton triplája és Holland két kettese után fordított is az ekkor fölényben játszó török együttes (62-61). Jones az utolsó előtti perc végén visszavette a vezetést, de a végére főszereplővé váló Holland duplájával újra a Besiktas volt előnyben (64-63). Jones 36 másodperccel a vége előtt triplát dobott, de Loftonnak nincsenek idegei, ezt most is bizonyította: 17 másodperccel a vége előtt egy hármassal visszavette az előnyt (67-66). Báder két büntetőjét a helyére tette, Lofton pedig kihagyta a potenciális meccsnyerő kosarat, Broekhoff pöcije sem sikerült így győzelemmel búcsúzott az Olaj a EuroCuptól, 68-67-re nyertek a szolnokiak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus