Eldőlt: az Olaj nem jut tovább a EuroCupban

A Szolnok egy negyedig tartotta magát a Union Olimpija vendégeként, majd súlyos vereséget szenvedett, így már biztosan nem juthat tovább.

EuroCup, Első csoportkör, D csoport, 8. forduló
Union Olimpija (szlovén, 5-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-6) 89-67
(25-23, 26-8, 16-19, 22-17)

Union Olimpija: Marinovics 18/12, Brodnik 2, Prepelic 11/6, Kanacevic 6, Omic 13.
Csere: Hrovat 12/6, Mahkovic 4, Marinelli 18/18, Rupnik 2, Muric 3, Vucsetics -.

Szolnoki Olaj KK: Gipson 14/6, Vojvoda 7, Szinovec 13/6, Brkics -, Lóránt 6/3.
Csere: Báder 11, Milosevics 3, Wittmann 13/6, Tóth -, Sztajkovszki -.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Mivel a Zenit megnyerte a VEF Riga elleni mérkőzését, így már a meccs kezdése előtt egyértelművé vált: a Szolnoknak nyerni kell, vagy minden matematikai esélye elszállt a továbbjutásra.

Jól kezdtek a magyarok, de a szlovéneknek mindenre volt válasza, végig fej-fej mellett haladtak a felek. A vendégektől Gipson és főleg Szinovec voltak ekkor ponterősek, míg a hazaiaknál igazi csapatmunka folyt, Brodnikot leszámítva minden kezdő betalált az első öt percben, amely egállal "zárult" (14-14). Lóránt duplájára a kifejezetten jól játszó Marinovics triplával, Mahkovic pedig 2+1-gyel válaszolt, így lépett el először kettő pontnál többel bármelyik csapat (20-16). Báder tartotta ekkor a lelket az Olajban, így Marinelli triplája után hiába nőtt 6-ra a differencia, a negyed utolsó négy egységét a Szolnok szerezte, 2 ponttal voltak csak lemaradva 10 perc játékot követően (25-23).

A második negyed elején még semmi probléma nem volt, át is vette a vezetést Alekszics legénysége (27-28), a 11. percben azonban valami teljesen elszakadt, a félidő hátralévő részében pedig el is dőlt a mérkőzés érdemi része. 29-29 után a szlovének még nem tudtak meglépni, legalábbis nem tették ezt túl gyorsan, a 16. perc kezdetén még mindig csak 33-29-re vezetettek a támadásban teljesen tanácstalan, szinte csak triplákkal operáló magyar bajnok ellen, jött azonban Marinelli két újabb triplával, majd Omic négy ponttal, így 14 pont volt a különbség a 17. perc közepén. Wittmann duplája is csak ideiglenesen törte meg a szlovének lendületét, az utolsó két percben Marinovics és Omic büntetőkből, Hrovat és Marinelli pedig a triplavonalon túlról voltak eredményesek, 20 pont volt a Union Olimpija előnye 20 perc játék után (51-31).

A fordulást követően Báder hat pontjával próbált zárkózni a Szolnok, de pillanatok alatt visszaállt ezt követően a 20 pontos differencia - stílusosan egy tripla, Prepelic hármasa után (57-37). Omic és Prepelic kosaraival 25 pontos is volt a távolság, de Vojvoda és Gipson pontjaival újra 20 pont lett "mindössze" az Olaj hátránya, gyakorlatilag a teljes negyedben itt tartották a hazaiak az előnyüket. A negyed legvégén Wittmann három büntetőjével jött be az Olaj 20 alá (67-50), de Marinovics triplával válaszolt a záró szakasz elején. Óriási dobópárbaj kezdődött: Marinovics, Szinovec, Marinelli és Wittmann egymást követő négy támadásban dobtak hármast. Az utolsó öt percben Muric és Brodnik is megszerezték első pontjaikat, a szolnokiak pedig Gipson kosaraival jöttek be 20 alá (85-66). A meccset a 6 triplát vágó Marinelli zárta le, természetesen egy hármassal, így alakult ki a 89-67-es végeredmény.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus