Élőben a Körmend Alpok Adria Kupa meccse

Ma este 19:00-tól elkezdi szereplését az Alpok Adria Kupában az Egis Körmend együttese - az MBK Rieker COM-therm Komarnót fogadják a vasiak.

Alpok Adria Kupa, csoportmeccs, B-csoport
Egis Körmend (magyar, 0-0) - MBK Rieker COM-therm Komarno (szlovák, 2-1)
2017.11.23., 19:00

Borzasztóan nehéz mit mondani előre erről a találkozóról, illetve a kupáról, hiszen egyrészt válogatott szünet van, Ferencz Csaba tehát nem lesz ott a keretben, de az osztrák nemzeti csapat miatt Sebastian Koch sem, másrészt azt már a szezon előtt lenyilatkozták Gasper Potocnikék, hogy itt a fiatalok nagyobb szerepet fognak kapni, azok kerülnek előtérbe, akik a bajnokikon és a FIBA Europe Cupban kevesebb lehetőséget kapnak. Ennek megfelelően aztán az esélyekről semmit nem lehet tudni.

A vasi piros-feketék ma este 19:00-tól azzal a szlovák MBK Rieker COM-therm Komarnóval csapnak össze hazai környezetben, amely az Alba Fehérvárnak rendszeresen edzőpartnere a felkészülési időszakban. A vendégek egyelőre 2-1-gyel vezetik az Alpok Adria Kupa B-csoportját, de túl nagy előnyük még nincs az 1-2-vel álló Sentjur és az 1-1-es mérlegű Decin előtt - minden hazai csapat hozta a meccseit, a Komarno 11-gyel verte a Sentjurt és 13-mal a Decint, előbbiektől azonban már kikaptak egyszer idegenben 14 egységgel.

Nagyon nem megy nekik azonban hazájuk bajnokságában, hiszen 6-7-tel mindössze a hatodikok - ez az előző két idény ezüstérmesétől, a 2015-ös szlovák bajnoktól nagyon kevés egyelőre, és ott is igaz, hogy hazai pályán 6-0-lal állnak, idegenben viszont csak 1-6-tal. Nem tudni náluk sem, hogy kivel fognak megjelenni Körmenden, de egy ismerős név azért van keretükben: Boban Tomic korábban megfordult a Falcónál, ő a gárda első számú irányítója most.

Németh Ákos a vaol.hu-nak adott nyilatkozatot a kupában való debütálás előtt:

– Az Alpok-Adria Kupa mezőnye biztos, hogy nem az U20 szintje, tehát újabb fejlődési lehetőséget látok benne – mondta a 19. évében járó játékos. – Már várom, hiszen köztudott, hogy a klub szakmai stábja ebben a sorozatban jobban számít ránk, mint a bajnokságban vagy a FIBA-kupában, ahol ráadásul még egy csoportkörünk is lesz. Így biztos, hogy mi, fiatalok is megkapjuk a lehetőséget – és igyekszünk is élni vele!

A találkozó 18:50-es műsorkezdettel élőben megtekinthető az MTE TV jóvoltából:

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor
Nyilatkozat forrás - vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus