Élőben az Alba FIBA Europe Cup selejtező visszavágója

A székesfehérvári együttes ma este 18:00-tól próbálja meg ledolgozni 16 pontos hátrányát az ukrán Dnipro ellen - íme a találkozó felvezetője.

FIBA Europe Cup, Második Selejtezőkör, 2. mérkőzés
Alba Fehérvár (magyar) - BC Dnipro (ukrán)
2018.10.09., kedd, 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:45)

Az első mérkőzés eredménye: 94-78 a Dnipro javára.

Az Alba Fehérvár az ukrán BC Dnipro elleni visszavágóra készül, de nem a legideálisabb körülmények között. A székesfehérvári együttes egyelőre nagyon nem találja a fonalat az új szezonban: a Pécs elleni 17 pontos zakót az Ukrajnában elszenvedett 16 pontos vereség, majd a körmendi, 18 ponttal elbukott összecsapás követte, úgyhogy finoman szólva sincs nagy formában Dzunics Braniszlav gárdája.

Az Alba legnagyobb gondja, hogy nem csak egy-egy ponton kellene javulnia, hanem lényegében mindenben. A támadójáték is akadozik, bár ez pont a Dnipro ellen jött ki legkevésbé: igaz, a 32 pontos első negyed után jött egy 6 pontos második 10 perc, de az összességében dobott 78 pont nem kevés idegenben egy nemzetközi kupameccsen. A nagyobb baj az, hogy a védekezés egyelőre borzasztó messze van a tavalyitól vagy a jó szinttől, és ez nemcsak a két idegenbeli mérkőzésen, hanem a Pécs elleni hazain is kijött. Leginkább ebben kell előrelépnie Lórántéknak, mert nem realitás, hogy egy dobópárbajban 17 pontot vernek a Dnipróra.

Az ellenfélnél egyébként nem játszanak óriási nevek, Oleksandr Mishula kiemelkedik ismertségben (már ha nem számoljuk az egykor Szolnokon is megforduló Kyryl Natyazhkót, aki az első meccsen nem lépett pályára), viszont végigrobotolják a meccset, és ennyi elég is volt nekik hazai pályán ahhoz, hogy a 20-32-es első negyed után 28 pontot verjenek az Albára a következő három felvonás során. A Dnipro nagyjából hasonló forgatóköny alapján verte a múlt hétvégén induló ukrán pontvadászat első fordulójában a Politekhniket is - az első negyedben 6 pontos hátrányt szedtek össze, a végén viszont nagyobb izgalmak nélkül nyertek (70-59).

Borzasztóan fontos lenne a jó kezdés most is a magyar együttes számára, hiszen 16 pontos lemaradást kell ledolgoznia a Fehérvárnak, viszont ha ez megvan, legalább ennyire fontos lenne, hogy ne lankadjon a figyelem, mert a Dnipro képes fordítani komoly lemaradásból is - elég, ha csak azt nézzük, hogy a Lavrio ellen az első meccset 9 ponttal bukták el, onnan fordították meg az első selejtezőkörös párharcot a visszavágón. A görögök elleni mérkőzés mutatja, hogy idegenben azért bőven elkaphatóak az ukránok, de nagy kérdés, hogy az Alba van-e olyan formában, hogy ezt meg is tegye, mert az eddigi eredmények kérdésessé teszik ezt.

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

A találkozót a DIGI Sport 1 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Interneten is látható lesz az összecsapás:

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus