Első győzelmére készül a Perl-alakulat (Élőképpel!)

Ha van kötelező győzelem az Orlandina Basket számára, akkor a Fiat Torino otthoni legyűrése mindenképpen ezek közé tartozik ma este.

Elég a gratulációkból, nyerjünk végre! - kezdte így szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Gennaro Di Carlo, az Orlandina Basket vezetőedzője, és valóban, a 2016/2017-es Serie A szezon első két fordulójában két vállalható és papírforma vereséget bezsebelő szicíliai kiscsapatot számos dicséret érte a tisztes és remek helytállásáért, de ezért még Itáliában sem adnak pontokat. Ma este azonban nincs mese, el kell indulni a győzelmi ösvényen, hiszen kit, ha nem az egyik közvetlen alsóházi riválisát, a Fiat Torinót le kell győznie hazai pályán Perléknek.

Az elmúlt fordulóban, Velencében rendkívül tartalékos volt a kék-fehér alakulat, sem az első fordulóban meghúzódó Drake Diener, sem közvetlenül a velencei derbi előtt kieső Sandro Nicevic, Bruno Fitipaldo duó, sem a meccsen ugyan próbálkozó, ám akkor messze nem 100%-os horvát center, Mario Delas nem volt igazából hadra fogható a lovagoknál, akik így tulajdonképpen csak 6 felnőtt profit tudtak bevetni az amúgy is jóval erősebb ellenfél ellen. Részben a sok hiányzó miatt is Perl Zoli nagyon sok játéklehetőséget kapott, amit nagyszerű produkcióval hálált meg, csapata legjobbja volt, és olaszországi karrierje egyik legjobb meccsét játszotta. A négy akkori maródiból 3 biztosan visszatérhet ma, egyedül az Achilles-ín gyulladását még mindig szenvedő horvát-olasz veterán Sandro Nicevic nem lesz ott a Torino ellen, de az ő hiányzása is érzékeny veszteség a Capo vékony kerete miatt.

Az eddigi valamennyi Capo d' Orlando - Torino tétmeccset (legyen az a Serie A-ban vagy 2. és 3. ligában) elveszítő vendégalakulat kerete alaposan átalakult a legutóbbi találkozásuk óta, mindössze egyetlen hírmondó maradt a keretükben a tavalyi csapatból: az amerikai center, DJ White. Ennek ellenére kifejezetten jól kezdték az idényt Frank Vitucci fiai, az első körben kis híján nyerni tudtak a nagyon erős Avellino otthonában, majd egy hete hazai pályán. a Consultinvest Pesaro ellen sörpörték be az első sikerüket.

A torinóiak játéka elsősorban a már említett DJ White (veretes NBA és Euroliga múlt áll a 30 éves amerikai magasember mögött) rendkívül ponterős palánk alatti munkájára épül. Nicevic hiányában komoly feladat lesz őt megfékezni a hazaiaknak. Kiemelhető még a vendégcsapatból az a Chris Wright, aki Lóránt Péter csapattársa is volt Pesaróban, és aki jelenleg a legjobb előkészítő-irányítók közé tartozik az olasz első ligában. Mellettük elsősorban a 3-as és 4-es poszton bevethető Deron Washington okozhat még kellemetlen perceket, a posztjain rendkívül gyors, ám távolról nem igazán jól dobó amerikai is tud meccsdöntő ember lenni.

A Torinónak Wright mellett még egy nagyszerű karmestere van, ő pedig az olasz válogatott Giuseppe Poeta, olykor kettejük egyidejű játékával is próbálkozik a Torino, és eddig ez is hatásos fegyvernek bizonyult, erre is figyelniük kell Zoliéknak. A látogatók keretéből érdemes még megemlíteni azt a 24 éves Mirza Alibegovic-ot (a 90-es évek nagyszerű szlovén centerének, Teoman Alibegovic-nak a fia), aki már Olaszországban születve, olaszként ragyogóan teljesít a Serie A-ban is (tavaly a feljutó Bresciában, már a második vonalban is megmutatta tehetségét), és kevesebb játékidő alatt jóval hasznosabb és ponterősebb, mint az a Tyler Harvey, akit a kettes posztra eredendően szánt a Torino.

A hétfőn 20.45-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando - Fiat Torino olasz bajnoki mérkőzést az olasz Sky Sport 2 HD élőben közvetíti. A csatorna élőképes streamje az alábbi linken elérhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli        

                              A Serie A 3. fordulójának teljes programja:

                   A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

Fotók: Orlandinabasket.it

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus