Elszenvedte első EC-vereségét a Körmend

Lemon vezérletével szorossá tette a végjátékot a vasi alakulat, de a stabilabban játszó észtek beosztották a záró etapban szerzett előnyüket

EuroChallenge, Csoportkör, B-csoport, 3. forduló, 2014. november 18., kedd

Egis Körmend (magyar, 2-1) – Tartu Ulikool/Rock (észt, 2-1) 72-79 (13-19, 25-11, 17-23, 17-26)

Egis Körmend: Lemon 27/6, Sonyák 4, Ferencz 7/6, Török -, Kolaric -
cserék: Richards 19/3, Popadic 6/6, Tóth N. 5/3, Govens 5

Tartu Rock: Sokk 14/6, Dorbek 8/6, Kurbas 7/3,  Eichfuss 16/3,  Talts 18/6
cserék: Kriisa 8/6, Doronin 4, Meister -, Petrukonis -

Kipontozódott: Petrukonis

Teljes statisztikát itt találtok!

Előzetesen egységes csapatnak tűnt a Tartu. A 11 nevezett játékos között csak egy litván légiós szerepelt, a többiek valamennyien észt játékosok. És ilyen egységes volt a Tartu védekezése is az elején. Nehezen találták a gyűrűt a csapatok, a vendégek lőtték be magukat előbb, az első negyed végére hatpontos előnyt harcoltak ki.

Eleinte nem ültek a körmendi triplák, viszont összeállt a védekezés, és hat perc alatt egy 15-2-es rohanással, héttel lépett el a magára találó hazai csapat. Öt triplát süllyesztett el a Körmend, míg a Tartu hét percig csak két pontot tudott felmutatni a játékrészben. Hiába volt az időkérés, magabiztossá vált a hazai vezetés, bár Lemon kissé összerúgta a port Sutulovic játékvezetővel, aminek technikai lett a vége. A szünetben így is nyolccal voltak előrébb Ferenczék.

Két gyors triplával közelített a Tartu, de ekkor még visszaverte a támadást a Körmend. A 25. percben a közönség hangosan tüntetett a játékvezetők ellen, akik valóban nem tűntek túl jóindulatúnak a hazaiak irányába, ellentétben az egy héttel ezelőtt látottakkal. Govens dobott úgy ziccert, hogy egyértelműen faultolták, mégsem szólt a síp. De ekkor még az észteknek kellett időt kérniük, 45-38-as állásnál. A negyed végére fordítottak is a vendégek, csak Lemon utolsó másodperces hármasának köszönhetően vezetett kettővel a Körmend.

Az utolsó tíz perc viszont már egyértelműen a Tartué volt. Három perc alatt néggyel mentek el, és hiába volt a hazai időkérés, mindig volt eredményes befejezője az észt támadásoknak, míg hazai oldalon rendre kiperdültek a hármasok, de néha a duplák is. Három perccel a vége előtt mínusz tíznél már senki sem várt csodát, aztán öt másodperccel a vége előtt már csak három volt közte, de Kurbas büntetői végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát. Elvesztette első EuroChallenge mérkőzését a Körmend.

Ante Perica: – Az elején nagyon nem voltam elégedett a védekezéssel, de rendbe raktuk, vezettünk is. A második félidőben az ellenfél extra dobóformát mutatott, különösen a triplák tekintetében. Ez a mi dobóteljesítményünkre nem volt elmondható, ezért nem is érdemeltünk olyan szerencsét a végjátékban, mint legutóbb a Rovinari ellen.

Gert Kullamäe: – Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. A második negyedet alaposan elvesztettük, ekkor nagyon jól, agresszíven játszott, jól lepattanózott a Körmend. A negyedik játékrész volt számunkra a legjobb, amikor jól mentek a dobások, ami az előző két EuroChallenge mérkőzésünkre nem volt igaz. Sőt, az első félidőre most sem. De végre ez megfordult, ennek köszönhetjük a mai sikert.

Janar Talts: - Mi kezdtünk jobban, aztán a Körmendnek volt egy remek rohanása, ami elbizonytalanított minket. A második félidőben aztán nagyon jól dobtuk a hármasokat, ez volt a győzelmünk kulcsa. Ezért szeretjük a kosárlabdát, hogy dobhassunk, és nekünk ez ma sikerült. Ilyen egyszerű ez.

Török Rolland: - A szombati szoros vereség után nem volt könnyű felállni, de megpróbáltunk taktikailag és pszichikailag is felkészülni erre a meccsre. Úgy éreztük sikerült, de ezek szerint nem teljesen. Sok hibával játszottunk, az ellenfél a második félidőben szinte mindent bedobott, nekünk ez kevésbé sikerült.

Képgalériát itt találtok!

fotó, slide: FIBA Europe/Vágvölgyi Bálint

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus