Euroliga: Hanga Malagában debütál a Top 16-ban (DIGI Sport 1)

Ma este öt találkozóval rajtol el az Euroliga Top 16-os csoportkörének első fordulója, ahol Hanga Ádám személyében magyar játékost is találunk. Az itthon is TV-képernyőre kerülő Unicaja Malaga - Laboral Kutxa spanyol házirangadón honfitársunk elég komoly szerepet kaphat, nézzük is, hogy mit érdemes tudnunk a számunkra legérdekesebb derbi, valamint a többi mai párosítás előtt!

E-csoport:

Unicaja Malaga (spanyol) - Laboral Kutxa (spanyol) (19:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A spanyol bajnokságban erősen alulteljesítő, ám az Euroligában már igen sok bravúrt bemutatva második helyen továbbjutó Laboral Kutxa győzelemmel hangolódott a mai derbire, ahol az ACB Ligában lényegesen jobban álló, de a nemzetközi porondon csak bukdácsolva a Top 16-ba jutó Unicaja vendége lesz a Hanga Ádám mellett az újonnan igazolt olasz válogatott 1-2-essel, Giuseppe Poetéval, de már az Efeshez távozó Milko Bjelica nélkül felálló vitoriai alakulat.

A Nik Caner-Medley fémjelezte Malagát már idén egyszer két vállra fektette a Scariolo-legénység, méghozzá hazai környezetben, az alapszakasz hatodik fordulójában, akkor még a magyar légiós nélkül. Mivel Tibor Pleiss játéka kérdéses, ezért lehet gondja a vendég együttesnek a palánk alatt, de a külső rotáció annyival erősebb a baszkoknál, hogy az ex-Laboralos Sergi Vidaléktól extrák fognak kelleni, hogy otthon sikerüljön célba érni Hangáék ellen. Fran Vazquez bokaproblémái miatt kihagyta a Plaza-alakulat legutóbbi bajnokiját, így az ő fellépése bizonytalan, s nélküle a palánk alatti túlsúlya sem lenne meg az andalúz gárdának  Remek, küzdős, fordulatos meccset várhatunk, mely jó eséllyel csak az utolsó pillanatokban dől majd el.

Panathinaikosz (görög) - EA= Emporio Armani Milano (olasz) (20:30)

A Pana visszakapta a napokban két korábbi sérültjét, Maciulist és Pappaszt, ám Roko Ukic még nem teljesen épült fel, nélküle pedig otthon sem lenne egyszerű dolga a Panának a Daniel Hackettel megerősített Milano ellen. A Sienától érkező hátvéd leigazolása miatt Marquez Haynes távozott az olaszoktól, de ennél nagyobb baj, hogy Samardo Samuels még lábadozik, David Moss pedig négy mérkőzést hagyott ki zsinórban, s nem is tuti, hogy ma visszatérhet. Az esélyeket tekintve nehéz lenne favoritot kikiáltani, de otthon a görög bajnok, ha Ukic is bevethető állapotban lesz, akkor némileg jobb kilátásokkal bír.

FC Barcelona (spanyol) - Anadolu Efes (török) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az utolsó Euroliga-forduló óta hatalmas jövés-menés volt az isztambuli sztárcsapatnál, hiszen Tadija Dragicsevics útját kiadták a vezetők, helyére jött a Laboral Kutxától megszerzett Milko Bjelica, az edzői poszton pedig Oktay Mahmutinak megköszönték az eddigi munkát és felállították, őt az Olimpiakosz korábbi segédedzője, Evangelosz Angelou pótolja innentől.

Ma Scotty Hopson, az Efes talán legkiegyensúlyozottabb embere nem lesz ott a parketten személyes okok miatt, így idegenben jelentősen csökkennek a török alakulat esélyei, pláne mivel a Barca teljes kerettel állhat fel a rangadón. Otthon elég komoly papírforma-borulást jelentene egy katalán kudarc, de egyelőre nem lehet tudni, hogy mit hoz Ki Semih Erdenékből az edzőváltás, ami rövidtávon akár csodát is érhet, ezért nem írható le ma az Efes.

F-csoport:

Galatasaray (török) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) (19:00)

A Galata Markoishvilit, Gordont, Jawait és Dudley-t még nem kaphatja vissza a közeljövőben, ám az eltiltás után újra bevethető Pops Mensah-Bonsu jelenléte így is sokat dobhat a török bajnok esélyein a Maccabi ellen. Carlos Arroyo volt klubja ellen irányíthat, s mivel Shawn James nem lesz ott az izraelieknél, David Blu játéka pedig kérdéses, inkább tekinthető favoritnak otthon az Ataman-legénység, még ennyire tartalékos felállásban is. A nap egyik legjobb meccse lehet ez, vélhetően izgalmasan is alakul a derbi.

Partizan Belgrade (szerb) - Real Madrid (spanyol) (19:00)

A Partizan teljesen esélytelenként veheti fel a harcot az abszolút veretlen Reallal, a 20 ezres belgrádi arénában viszont nem egy nagy csapat elbukott már. Mindent egybevéve a csodák csodája lenne, ha a Szolnokon kapituláló Vujosevics-tanítványok elkapnák a teljes kerettel érkező spanyol bajnokot, pláne a Bertans, Westermann duó távollétében. Milenko Tepics az irányító-problémákat igyekszik megoldani, miután az év végén otthagyta a Lietuvost régi-új egyesülete kedvéért, de a Llull, Rodrigez, Draper egyes-trióval szemben nem sok jóra számíthat a magas játékmester.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus