Ez ám a bravúr, Perlék hősies csatában verték a Milánót!

Óriási szívről tanúbizonyságot téve, Perl Zoltán és társulata kisebb csodát végrehajtva legyőzte Európa egyik sztárcsapatát, az EA7 Milanót.
 

Betaland Capo d' Orlando - EA7 Emporio Armani Milano 78-71 (20-15, 40-38, 56-62)

Perl Zoltán mind a 4 negyeddben pályára lépve összesen 8 percet kapott a drámai csatában, ezalatt pontot nem dobott, egyetlen mezőnykísérletét elhibázta, de leszedett 3 lepattanót (2 védő, 1 támadó) adott egy asszisztot (a forduló egyik legszebb akciójában) és egy eladott labda szerepelt a neve mellett.

Dávid legyőzte Góliátot, a picinyke, mindössze 13 ezer lakosú (gyakorlatilag az egész város beférne a Milano arénájába a Mediolanum Forumba) Capo d’ Orlando felülmúlta az Euroliga egyik A licences (összesen 11 ilyen van az egész kontinensen) alakulatát, a rekordbajnok Olimpia Milánót. Természetesen zsúfolt ház és óriási hangulat fogadta a két csapatot, a hazaiak oldalán felépült Ilievszki, és ahogy várható volt, játékra jelentkezett végül a hét közben kisebb sérüléssel bajlódó Jasaitis és Boatright is. Perl ennek megfelelően ezúttal a cserepadról kezdte a mérkőzést, de már az első negyed hajrájában pályára küldte őt Di Carlo edző. Zoli fegyelmezett játékkal illeszkedett be a ragyogóan játszó társai közé, és jó védekezéssel, lepattanókkal és egy szenzációs gólpasszal segítette csapatát, akik ekkor abszolút uralták a találkozót, Repesa mester fiai csak futottak az eredmény után.

A nagyszünetet követően alaposan megváltozott a játék képe, a Milano (ahol ekkor már nem játszott az első félidőben komolynak tűnő ujjsérülést elszenvedő Gentile) elsősorban Rakim Sanders és Mantas Kalnietis tripláinak köszönhetően megfordította a derbit, és már 10 ponttal (58-68) is vezetett a negyedik negyed elején. Azonban ami ezután történt, arra senki nem számított (na jó, az Orlandina Basket játékosai és a csarnok 3500 fanatikus szurkolója talán igen...), heroikus hajrát nyitott a hazai gárda, és az utolsó 7 percet 20-3-ra nyerve, szinte extázisban játszva, teljesen megérdemelten győzték le nagynevű ellenfelüket!

Betaland Capo d’ Orlando legjobb dobói: Boatright 20/9, Bowers 13/3, Jasaitis 13/9.
EA7 Milano legjobb dobói: Sanders 17/9, Kalnietis 14/6, Simon 8, Macvan 8, McLean 8.

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb a Serie A 27. fordulójában, jövő hét vasárnap, újfent 18.15-ös kezdéssel a Consultinvest Pesaro vendégeként lép fel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus