FIBA EC: Az Alba egy ponttal verte a Balkant

A fehérváriak nagyon pontszegény meccsen, szoros végjáték után verték a bolgárokat, így első helyen maradtak a csoportjukban.

FIBA Europe Cup, Második Csoportkör, J csoport, 4. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 3-1) - Balkan BC (bolgár, 2-2) 65-64 (17-13, 19-13, 15-21, 14-17)

Alba: Tóth P. -, Bullock 3/3, Freeman 21/6, Filipovity 2, Heath 9/6. 
Csere: Lóránt 19/3, Keller I. -, Cabezas -, Zeno 11/6.

Balkan: Petkov 2, Brown 12/6, Minkov 6/6, Gavrilovic 13, Hopkins 10/3.
Csere: Mulalic 12/9, Dimitrov 4, Reed 5/3, Pavel Ivanov -, Pavlin Ivanov -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el!

A fehérváriakat fűtötte a visszavágás vágya, ráadásul a továbbjutásért folytatott harcban óriási tülekedés van a kvartett három 2-1-es mérleggel rendelkező gárdája között. Ennek szellemében Bullock triplájával 4-0-s villámrajtot vett az "odavágó" óta edzőt is váltó Alba, viszont Minkov azonnal válaszolt kintről - ekkor még úgy tűnt, egy igazi kard-ki-kard küzdelem is lehet ebből. Ezt követően viszont nagyon belassult a játék és összesen 30 egységet ért el a két gárda a negyed végére, négy pontos hazai fórral mehettek el az első pihenőre a felek.

A folytatásban igen komoly erőlködést láthattunk mindkét oldalon támadásban, kiválóan működött az Alba agresszív, de türelmes csapatvédekezése, Filipovityék pedig sorra puskázták el viszonylag kedvezőnek tűnő dobóhelyzeteiket, ám az ekkor nagy lendületet adó Martin Zeno két triplájával a félidőre kétszámjegyű előnybe is került Jesus Ramirez legénysége.

A fordulás után 47-35-ig minden a terv szerint ment a magyar alakulat oldalán, majd Reed duplájával, Brown hét pontjával a semmiből jött vissza 51-47-re a bolgár alakulat, így hiába volt komolyabb erőfölénye az Albának, nem tudta realizálni a különbséget a vendéglátó és felcsillant a remény a szívósan küzdő Balkan számára.

A záró etapban Reed és Gavrilovic találataival 51-51-nél utol is érte magyar ellenfélt a bolgár csapat, Lóránt Péter több, mint három perces gólcsendet tört meg hazai oldalon, ám innentől már nem hagyta leszakítani magát a Balkan, mely 55-56-nál Dimitrov kosarával a vezetést is átvette, sőt, Mulalic triplájával három perccel a végső dudaszó előtt még 59-61-nél is jobban állt a fehérváriaknál. Jött viszont egy időkérés és rendezte a sorokat a Ramirez-had - Lóránt előbb büntetővel egalizált, majd Freeman vette vissza az előnyt az Albának, utóbbi pedig büntetőivel el is döntötte a derbit, igaz Brown egy hármassal még riogatott, de összességében megérdemelten nyert a lendületét vesztő, viszont utána észen lévő Fehérvár.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus