FIBA EC: Az Alba otthon verte a bolgár Rilskit

Hatan érték el a 10 pontot a fehérváriaknál, akik szoros meccsen gyűrték le a Rilski Sportist csapatát a csoportkör második fordulójában.

FIBA Europe Cup, Alapszakasz-csoportkör, 2. forduló

Alba Fehérvár - Rilski Sportist (bolgár) 84-80 (21-24, 22-16, 20-17, 21-23)

Alba: Cartwright 15/3, Boykins 7/6, Keller I. 10/6, Lóránt 10, Heath 10.
Csere: Freeman 14/6, Filipovity 12/6, Bullock 6, Tóth -.

Rilski: Georgiev 5/3, Edwards 18/12, Hadzhirusev 8/6, Gugino 6, Jenkins 15.
Csere: Bozov 11/3, Marinov 15/15, Barro 2, Marincheski -, Vasov -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Az első körben Portugáliában nyerő magyar csapat hazai környezetben egy igen erős bolgár gárdával találta szembe magát és bizony már a kezdésnél látszott, hogy A Dzunics-tanítványoknak nehéz lesz fogást találniuk a vendégeken. A Rilski támadásaiban igen szépen megvolt az egyensúly, kintről pedig hiába nem találtak be az első öt percben, onnantól kezdve egészen extrán tüzeltek távolról (13/29), Hadzhirusev hármasával 8-9 után újra vezettek az első etap derekán, majd Edwards és Jenkins szórta meg az Albát, Gugino ziccerénél pedig már 15-21-re vezetett a bolgár együttes. A játékrész zárásánál Bullock büntetőivel jöttek vissza a fehérváriak három pontra.

A második negyedben elején még mindig élesebbek voltak a vendégek, Marinov egy hármassal indított, majd rengeteg hiba jött mindkét oldalon, Filipovics hármasával 29-29-nél sikerült az Albának utolérnie a bolgárokat hosszú idő után először. A kezdőként kiválóan játszó Keller Iván távolijával már vezetni is tudott a fehérvári gárda, de Marinov megint betalált a vonalon túlról. Ezt követően nem engedték el egymás kezét a felek perceken keresztül, de Heath alley-oopja után öt ponttal meg tudott ugrani a magyar alakulat, viszont Bozov visszahozta háromra az övéit a félidő zárása előtt.

A fordulás után az egykori szolnoki közönségkedvenc, Barro és a hazaiak hátvédje, Cartwright ellen ítélt technikai után folytatódott a játék, Georgiev újabb hármasával pedig utolérte a Rilski a fehérváriakat, majd Gugino kettesével fordított is, Jenkins még egy emberes zsákolással növelte is a vendégek előnyét. Freeman oltotta a tüzet triplájával, aztán Keller vette vissza a vezetést a magyar csapatnak, Freeman pedig kintről újra beköszönt, így újra volt lehetősége elrugaszkodnia az Albának. Magasemberei révén még egyenlítettek a bolgárok, de onnatól Cartwright pillanatai jöttek és hat egységnyi fórral zárta a játékrészt a Dzunics-legénység.

A záró etapban Marinov és Cartwright triplaváltásával sikerült megadni az alaphangot, Barro pedig hiába vétett támadóhibát, nem tudott jobban elszakadni az Alba. 74-67-nél volt pedig lehetősége a hazai alakulatnak arra, hogy döntésre vigye a derbit, de Bozov és Jenkins meccsben tartották a Rilskit. A véghajrában Marinov hármasa után már csak kettő volt közte, de jött Filipovics, aki duplájával lényegébe véve eldöntötte a derbit, így két forduló után a fehérváriak két győzelemmel vezetik a csoportot.

Fotó - fiba.europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus