FIBA EC: Még csoportnegyedikként is továbbjuthat az Olaj

Holnap este 18:00-tól a német s.Oliver Würzburg ellen fejezi be a FIBA Europe Cup második csoportkörét a magyar bajnok - hogy mi kell a továbbjutáshoz, azt egyelőre nem tudni.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, I csoport, 6. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-4) - s.Oliver Würzburg (német, 5-0)
2019.02.06., szerda, 18:00

A németek múltját, keretét egy hónapja, az első egymás elleni találkozó előtt már bemutattuk, azóta semmilyen változás nem történt náluk. A Szolnok elleni 47 pontos sikert (118-71) követően a Prishtina ellen idegenben (78-91), a Pinar Karsiyaka ellen pedig otthon (104-91) is győzött a Würzburg, így 5-0-val vezeti és meg is nyerte a csoportot. A német bajnokságban 8-9-cel áll a 12. helyen, tehát az Olaj elleni mérkőzés óta zsinórban négy találkozót nyert - mindent egybevetve sorozatban 7 meccses győzelmi sorozatban, mondhatni bombaformában van.

Várható rotáció:
Hulls - Wells - Cooks - Ellis - Morrison
Loesing/Obiesie - Bowlin - Koch - Richter - Olaseni

A Szolnok a bajnokságban 16-2-vel továbbra is egyeduralkodó, 3 meccses előnye van a második helyezett Jászberénnyel szemben. A magyar bajnok legutóbb 89-76-ra legyőzte a Z Mobile Prishtinát, így megelőzte a koszovói együttest a tabellán. Sztrahinja Milosevics legutóbb már játszott a Paks ellen, úgyhogy kezdenek rendeződni a sorok az Olajnál, kérdés, hogy mennyi energiát fektet a nemzetközi kupába a csapat.

Ha a Prishtina nem nyer a Karsiyaka ellen, akkor a Szolnok egészen biztosan csoportharmadik, az pedig már biztos, hogy a négy csoportharmadik közül a legjobb három továbbjut a nyolcaddöntőbe. Ha kikap az Olaj (és a Prishtina is), akkor gyakorlatilag borítékolható, hogy a negyedik legjobb csoportharmadik lesz csak Dragan Alekszics együttese, mert két csoportban már több győzelme van az aktuális harmadiknak, mint 1, a K jelű négyesben pedig a Donar Groningen -23-ról indul neki az utolsó fordulónak, míg a Szolnok -50-ről.

Ha győz az Olaj, és így 2-4-gyel zár, az sem garantálja, hogy nem a negyedik legjobb csoportharmadik lesz (a J jelű kvartettben 3-3-mal fog végezni a harmadik, az L-ben a ZZ Leiden ugyancsak végezhet 3-3-mal, a K-ban pedig, ha a Donar nyer a már biztos továbbjutó Varese otthonában, 27 ponttal jobb kosárkülönbségről indul, mint a magyar csapat, így a hollandok is megelőzhetik a Szolnokot).

A jelenlegi plusz 3 továbbjutó hely azonban lehet még akár 7 is, ez attól függ majd, hogy a Bajnokok Ligájában mely csapatok végeznek a FIBA Europe Cupot érő helyeken, és azok vállalják-e az egy szinttel alacsonyabb megmérettetést - jelenleg négy csapatnál biztos, hogy FIBA EC-t érő helyeken végez a BL csoportkörében, és ebből a négyből csak a Telekom Baskets Bonn vállalja a folytatást, a másik három nem, ezért jut tovább még a három legjobb csoportharmadik is. Ezért nem lehet tudni előre, hogy mi kell a továbbjutáshoz, illetve hogy ha esetleg kikap az Olaj, akkor mi lesz a sorsa - egyelőre teljes a káosz.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus