Filipovity sokat játszott, Keller nem lépett pályára vasárnap

A válogatott center nélkül ki is kapott a Wroclaw, a kiscsatár viszont majdnem végigjátszotta a Pesaro mérkőzését.

Olasz bajnokság, alapszakasz, 2. forduló: 

Acqua S.Bernardo Cantú – Carpegna Prosciutto Pesaro 81-72

Beragadt a rajtnál a vendéggárda, az első negyedet 21-13-ra vesztették el, utána viszont a két középső negyedben összesen 34 egységet engedélyeztek a Cantúnak, és a harmadik negyed végén 55-59-re még ők vezettek. A negyedik negyed azonban rémálomszerűen alakult a Carlos Delfinót nélkülöző Pesarónak, akik a veterán klasszis nélkül érdemben mindössze hét játékost tudtak forgatni – a szűk rotáció fokozatosan elfáradt a nagyobb terhelésben, így a többet rotáló, frissebb, ráadásul öt amerikai játékost bevető hazaiak felőrölték a vendégek ellenállását. 

Válogatott kiscsatárunk, Filipovity Márkó kezdőként lépett pályára és kis túlzással onnantól kezdve csak időkéréseknél látta a kispadot, összesen 35 percet játszott, ami az egész mezőnyben a legtöbbnek bizonyult. 9 pontot szerzett 3/6 kétpontossal és 1/3 triplával, leszedett 5 pattanót, szerzett és eladott 1-1 labdát, illetve 3 faultja mellett egyet ki is harcolt, összességében 7 VAL-t gyűjtött. 

A lengyel bajnokságban eddig kiválóan szereplő (4-1-es mérleget felmutató) Wroclaw ezúttal nem tudta bevetni Keller Ákost, és ez végzetesnek bizonyult, 76-72-es vereséget szenvedtek az Ostrów otthonában a 7. fordulóban. Az ellenfél legjobbja a húsz perc alatt 10 pontos és 11 pattanós duplát-duplát szállító, 19 VAL-értéket elérő center, Shawn King lett, a magyar válogatott center borzasztóan hiányzott a Wroclawból. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus