Győzött és továbbjutott a Szolnok, kiesett a Falco

Az Olaj a visszatérő Kendrick Perry vezetésével a találkozó nagy részében irányította a mérkőzést, 89-79-re győzött, így továbbjutott a FIBA Europe Cup-ban - az is eldőlt ezzel, hogy a Falco már biztosan nem lesz ott a következő körben.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H-csoport, 5. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 4-1) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 2-3) 89-79 (22-16, 19-14, 29-22, 19-27)

Szolnok: Perry 25/6, Vojvoda 14/6, Ford 14/6, Milosevics 21, Andric -.
Csere: Polyák -, Kovács 2, Tóth Á. 6, Phillip 7/3.

Falco: Govens 13, Perl 4, Váradi 3/3, Pustahvar 6, Tóth N. 2.
Csere: Boriszov 20/12, Norfleet 23/9, Zsigeranovics 8.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!

Az első négy perc Milosevicsről és még inkább a sérüléséből visszatérő Perry-ről szólt - a szerb játékos 4, az amerikai irányító pedig 10 pontot szerzett ez idő alatt, nekik köszönhetően villámrajtot vettek a hazaiak (14-2), hiába kért már a negyedik perc közepén időt Szrecsko Szekulovics. Govens is lesérült (egy ütközés után vérzett a feje, ezért kellett az öltözőben ápolni), de nem sokkal később visszatért, a szombathelyiek pedig Váradi és Norfleet révén visszajöttek a meccsbe az ekkor rengeteget hibázó Olajjal szemben (16-11). A negyed utolsó két percében Govens volt a főszereplő a vendégeknél - újra a földre került egy 2+1-es akciónál, de összesen 5 pontot szerzett ekkor, ennek ellenére hat ponttal a vendéglátók álltak jobban 10 perc játék után (22-16).

A második negyed Phillip triplájával indult, de a Falco Zsigeranovics és Perl kosaraival csinált egy 7-0-t, mindössze három pont volt a hátrányuk ekkor (25-22) - ráadásul Vojvoda összeszedte harmadik személyi hibáját is már ekkorra. Boriszov faulttal együtt volt eredményes, így 27-24-nél esélye volt a szombathelyieknek még feljebb zárkózni, de kihagyta a büntetőt, és itt elvágtak valamit a Falcónál - a Szolnok egy 12-2-es szakasszal a 28. perc végére megint meglépett ellenfelétől (39-26). A Falcónak a triplákkal óriási gondjai voltak az első 20 perc során, mindössze egy alkalommal voltak eredményesek 12 kísérletből, leginkább a 7 támadópattanójuknak köszönhetően tudtak úgy ahogy meccsben maradni (viszont Tóth Norbert már 4 személyi hibával állt), a Szolnok pedig a 8/13-as büntetőzéssel nem lehetett elégedett ekkor, a piros-feketék viszont 11 ponttal vezettek így is a nagyszünetben (41-30).

A harmadik negyed első felében döntő fölénybe kerültek a hazaiak - a Szolnok a Milosevics-Perry-Vojvoda-Ford négyes vezetésével lelépte ekkor a nagyon beragadó Falcót, 16-5-tel kezdtek bő négy perc alatt, így 22 pontosra nőtt Dragan Alekszics csapatának fórja a 25. perc elejére (57-35). Boriszov és Zsigeranovics voltak ekkor a szombathelyiek vezérei, de hiába jött be 20 pont alá a vendég gárda, Milosevics egymaga tartotta 20 pont környékén a differenciát - volt ez a különbség már 24 is, miután a vendégek többször is könnyelműen adták el a labdát, de Norfleet beszórt két triplát, ezzel jött vissza a Falco 18 egységre 10 perccel a vége előtt (70-52).

A záró felvonás elején azért a Szombathely megmutatta, hogy abszolút nem akarja feladni a meccset még ilyen különbségnél sem - az ekkor extázisban játszó Norfleet mellett bedobott pár kosarat Boriszov és Govens is, és a 33. perc végén mindössze 8 pont volt a távolság (74-66). Alekszics időt is kért, és rendezni tudta a sorokat a Szolnok - Ford révén megindultak támadásban, védekezésben pedig sokkal jobban pörögtek, mint az ezt megelőző pár percben, így a 35. perc elején 12 pont volt megint a távolság (80-68). Kétpercnyi kosárcsend után Govens talált be, de Vojvoda azonnal válaszolt kintről, Perry pedig bő három perccel a vége előtt 15 pontra növelte csapata előnyét (85-70). Szekulovics időkérése után futott egy 6-0-t a Falco, a 39. perc elején megint csak 9 pontra voltak a hazaiaktól (85-76), arra azonban már nem volt idejük, hogy igazán szoros mérkőzést csináljanak ebből, 89-79-re győzött az Olaj.

Ezzel az eredménnyel eldőlt, hogy a H-csoportból a Szolnok és az orosz Nyizsnyij Novgorod jutnak tovább a következő kanyarba - hogy ki hanyadik helyen, az az utolsó körben az egymás elleni mérkőzésüktől függ -, a Falco viszont matematikailag is elvesztette minden esélyét a továbblépésre, a szombathelyiek kiestek a FIBA Europe Cupból.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus