Hanga Ádám nélkül a Panától is kikapott a Real

A legutóbbi három Euroliga-meccsét elveszítő Real Madrid a korábban szebb napokat látott görögöktől is vereséget szenvedett, ami még sokba kerülhet nekik.

 

Euroliga, alapszakasz, 33. forduló

Panathinaikosz OPAP (görög, 8-18) – Real Madrid (spanyol, 18-9) 87-86

A sokáig legrosszabb esetben is második helyezettnek gondolt Real Madrid pozíciója a múlt heti vereségei után meginogni látszott két fordulóval az alapszakasz vége előtt, így a Panathinaikosz ellen már győznie kellett (volna) a spanyol sztárcsapatnak. A feladat korántsem tűnt megoldhatatlannak, hiszen a korábban szebb napokat is megélt görögök a liga sereghajtói közé tartoznak és nem sok sikerélményük volt eddig a szezon során.

A Pana ennek ellenére szépen összekapta magát erre a presztízsmeccsre és Papajannisz légelhárításával kihasználta a Real indiszponált kezdését (22-9). Az athéni játékosok az idő előrehaladtával egyre inkább elhitték, hogy meglehet számukra a győzelem, és a mindkét palánk alatt végig roppant stabil Jorgosz Papajannisz (18 pont, 10 lepattanó, 5 blokk, 9/11 mezőnyből) mellé rendre fellépett valaki közülük. A Pana így visszaverte a madridiak összes felzárkózási kísérletét, akik próbálták ledolgozni hátrányukat, de a végeredményben szereplő egypontos különbség ellenére sem volt esélyük a sikerre.

Ez a vereség pedig még nagyon sokba kerülhet a Realnak, akik a második és a negyedik hely között így még bárhol végezhetnek. Azaz ahelyett, hogy könnyebb ágra kerülnének és a nagy rivális Barcát a döntőig biztosan elkerülnék, akár már a feljövőben lévő címvédő Efesszel is csatázhatnak a Final Fourba jutásért. A hétvégén valószínűleg sérülés miatt mindössze 6 percet játszó Hanga Ádám állapotáról egyébként nem érkeztek hírek, válogatott klasszisunk nem lépett pályára ezen a találkozón.

A Panathinaikosz legjobb dobói: Papajannisz 18, Papapetru 15/3, Nedovics 13/9, Evans 13/6
A Real Madrid legjobb dobói: Heurtel 18/12, Llull 15/9, Deck 12/6, Tavares 12

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus