Hanga Ádámék bejutottak a spanyol szuperkupa döntőjébe

A magyar játékos aktív szerepet játszott a Real Madrid sikerében, ma este az előző csapata, a Barcelona ellen léphet pályára a döntőben.

Spanyol szuperkupa, elődöntő

Lenovo Tenerife – Real Madrid 70-72 (21-14, 16-17, 16-17, 17-24)

A kiegyenlített első perceket követően a Tenerife tudta bevinni az első komolyabb ütést, 12-14 után egy 9-0-s futással fejezték be az első negyedet. A folytatásban is ők jártak előrébb, a különbség többször is elérte a 10 pontot, de ennél jobban nem szakadt le a Real Madrid, és 53-46 után a harmadik negyed végén elindították a hajrájukat és egy 2-13-as szériával a vezetést is átvették. 59-59-nél még egyszer kiegyenlített a Tenerife, ezt követően viszont végig a Real járt pár ponttal előrébb, és végül célba is értek, bejutottak a spanyol szuperkupa döntőjébe. A fináléban az ősi rivális Barcelona lesz az ellenfelük, a mérkőzés vasárnap 18:30-kor kezdődik.

Hanga Ádám kezdőként lépett pályára a Real Madridban, 24 perc alatt 8 pontot, valamint egy-egy lepattanót és gólpasszt jegyzett. Leginkább a triplavonalon túlról vállalt a mérkőzés során, ahonnan 2/6 dobása ért célba, ezen felül 1/1 sikeres kétpontost jegyeztek fel a neve mellé.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus