Hanga Ádámról és a Barcáról szólt az idei utolsó El Clásico

A katalán sztárcsapat a lehető legnagyobb győzelemmel zárta az évet, 5 ponton tartotta az ősi rivális Realt az első negyedben, így beérte őket a tabellán, miközben Hanga a mezőny legértékesebbje volt

 

ACB Liga, alapszakasz, 15. forduló

FC Barcelona (12-3) – Real Madrid (12-3) 83-63

A Barcelona a létező legnagyobb rangadóval, a Real Madrid elleni El Clásicóval zárta az évet. A nagy rivális kiváló formában érkezett a Palau Blaugranába, hiszen az Euroligában a legutóbbi 11 meccsén nem talált legyőzőre és a spanyol bajnokságban is az élen állt. A Barca ennek ellenére alaposan meg tudta lepni a címvédőt, Hanga Ádámmal az élen elképesztő védekezéssel kínálták meg a blancókat, akik mindössze 5 pontra voltak képesek az első negyedben. Ehhez persze a Barca erőfeszítései mellett az ő betlijük is kellett, nem volt ma vezér náluk, így a katalánok 24-5-re húztak el. Az ekkor megszerzett nagy előnyüket könnyedén tartották Miroticék, a Real egyszer visszajött még 7 pontra a második félidőben, de nem volt esélyük fordítani. A Barca így beérte őket a tabella élén, ahol így most a Falco BL-ellenfelével, a Zaragozával együtt hármas holtverseny alakult ki.

Hanga Ádám szokás szerint ismét kezdő irányító volt Barcában, és a 26 és fél perc alatt szerzett 10 pontjával (3/0 dupla, 2/2 tripla, 4/4 büntető), 3 lepattanójával, 2 gólpasszával, 1-1 adott és kapott blokkjával, 1 eladott labdájával, 1 beütött és 5 kiharcolt faultjával 18 VAL-t ért el, amivel a mezőny legértékesebb játékosa volt.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 20/3, Delaney 14/9, Hanga, Kuric 10/6-10/6
A Real Madrid legjobb dobói: Thompkins 13/3, Carroll 9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus