Hanga az Euroliga bajnoka ellen!

Ma este újabb komoly mérföldkőhöz érkezhet Hanga Ádám felfelé ívelő pályafutása, hiszen Píreuszban, a kétszeres címvédő Olympiakosz csarnokában küzdhet majd a Laboral Kutxa színeiben a magyar légiós. A párhuzamos csoportban a Galatasaray és a Bayern München rangadója lesz az est fénypontja, de a spanyol belharc sem lesz akármi a Malaga és a Barcelona közt honfitársunk nyolcasában. Lássuk, mit várhatunk a Top 16 11. fordulójának zárónapjától!

E-csoport:

Olympiakosz (görög, 4-6) - Laboral Kutxa (spanyol, 2-8) (20:30)

A címvédő már Szpanulisszal és lehet, hogy Law-val, de jó eséllyel Printezisz nélkül kell, hogy legyűrje az idegenben sok meglepetést okozó, s már érdemi nyomás, tét nélkül küzdő Laboral Kutxát, mely egész jó passzban van az utóbbi hetekben. Hangáéknál csak Hamilton és a már sérülése miatt elbocsátott Lamar Odom hiányzik, de a döntő mindenképp az lesz, mennyire játszanak majd okosan a baszkok kisemberei, köztük a magyar légióssal.

Unicaja Malaga (spanyol, 5-5) - FC Barcelona (spanyol, 10-0) (20:45)

A Malaga még saját kezében tartja a sorsát, de amennyiben otthon kikapna a nagyon szépen összeérő és még ebben a körben veretlen katalán sztárgárdától, úgy hirtelen Calloway-ék is lecsúsznának a hatalmas tülekedésbe, ami után már bravúrokra is szükség lehet a Top 8 eléréséhez. Persze a két gárda kiegyensúlyozottságát alapul véve az is papírforma borulás lenne, ha Navarróék elvéreznének az Unicaja otthonában, pláne mivel Vidal, Caner-Medley, Hettsheimeir és Granger játéka is kérdéses andalúz oldalon a teljesen egészséges katalánokkal szemben.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 7-3) - Anadolu Efes (török, 2-8) (21:00)

A Milano be is biztosíthatja rájátszásbeli helyét, ha megveri az Efest, de a versenyből teljesen kiszálló törökök sem írhatóak le, mert náluk is megvan a potenciál egy extra performanszhoz bárhol bármikor, van annyira jó az isztambuli keret. Luca Banchi mester viszont kezd olyan kultúrát meghonosítani az olasz kirakatcsapatnál, melyre évek óta vártak az Armani-legények, elég valószínűtlennek tűnik, hogy ne vágjon vissza hihetetlen idegenbeli kudarcáért a Daniel Hackett húzta Milano.

F-csoport:

Galatasaray (török, 4-6) - Bayern München (német, 5-5) (19:00)

A Galata két forduló alatt teljesen megfordíthatja a korábbi állást, ami ebben a csoportban az egyetlen, még reálisan kiadónak tekinthető PO-pozícióért folyó harcban, de ehhez a Real legyőzése után extra önbizalommal felvértezett müncheni alakulatnak is lesz egy-két szava. Itt sem lesz mindegy a különbség, pláne, hogy egy hármas körbeverés is kinéz a csapatoknak a Kubannyal egyetemben. Hiányzók nincsenek egyik oldalon sem (a régóta sérült Jawai, Gordon, Dudley triót leszámítva), igazi all-in party lesz ez, s mindkét gárda a nagy esélyét ragadhatja most meg.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus