Hanga: idénycsúcs és győzelem

Hanga Ádám ma este könnyed győzelemhez vezette az Avellinót az olasz bajnokság harmadik fordulójában, s 18 pontjával övéi legjobbja volt

Sidigas Avellino (1-2) - Consultinvest Pesaro (0-3) 69 - 60

Hanga Ádám kezdőként szerepelve sérüléséig 27 percet volt játékban, ami alatt 18 pontos idénycsúccsal jelentkezett, ezzel csapata magasan legeredményesebbje volt, mezőnyből 7/14-gyel zárt (2/6 triplából), a vonalról pedig végre hibátlanul célzott (2/2). Mivel volt négy lepattanója, két szerzett labdája, egy gólpassza és két kiharcolt faultja (egy eladott labda mellett) 17-es VAL mutatójával a hazaiak második legjobbja volt a dupla duplázó Anosike (27 VAL) mögött.

Francesco Vitucci együttese nagyon magabiztosan kezdte a nyeretlenek csatáját, melynek elején gyorsan kijött a két gárda közti minőségi különbség, ami elsősorban honfitársunk ponterős és kreatív játékának, valamint a már az első félidőben 13 lepattanót összeszedő Anosike benti stabilitásának volt köszönhető.

A fordulás után már volt bő 20-as előnye is az Avellinónak, ám a sok rotálás és pár extra kosár a 26-ot szóró Rosstól oda vezetett, hogy a hajrára már látótávolságon belülre kerüljön a Pesaro. Ekkor tetézte a gondokat Hanga sérülése, ami egy elrontott alley-oop kísérlet utáni szerencsétlen esése miatt történhetett meg, honfitársunk a palánktartó szerkezetnek esett neki, de reméljük, csak elsőre volt fájdalmas ez Ádámnak és kihagynia nem kell majd miatta. Mindenesetre amint elérjük az olaszok magyar légiósát, természetesen azonnal beszámolunk állapotáról. A maradék négy percben már csodát nem tudott egyébként tenni a vendég gárda, így megvan Hangáék első diadala az alapszakaszban.

Az Avellino legközelebb november 3-án, hétfő este, 20:30-tól fogadja a bajnoki címvédő Olimpia Milanót, remélhetőleg Hangával a soraiban.

UPDATE: Elértük Hanga menedzserét, Lóránt Andrást, aki szerencsére megnyugatott mindenkit, hogy nincsen komoly baj, Ádám csak megütötte magát, vélhetően nem kell majd kihagynia semennyit sem!

Az Avellino legjobb dobói: Hanga 18/6, J. Harper 12, A. Banks 11
A Pesaro legjobb dobói: L. Ross 26, Musso 13/9, Reddic 8

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus