Hanga remekelt a Real Madrid elleni kupaelődöntőben is

Hanga Ádám a Király Kupa elődöntőjében is a Laboral egyik legjobbja volt, ám a Real Madridot nem tudta idén harmadszor is legyőzni csapatával

Real Madrid - Laboral Kutxa 86 - 80

Hanga Ádám kezdőként 35 percet játszott (magasan a legtöbbet az egész mezőnyből), ami alatt 12 pontot dobott 5/8-as mezőnyözéssel (1/4 triplából), valamint 1/2-es büntetőmutatóval, ezen felül volt 3 lepattanója, 3 gólpassza, 3 szerzett labdája, 3 kiharcolt faultja és 1 blokkja is, a negatív oldalon pedig mindössze 1 eladott labda került fel a neve mellé.

Nagyon kemény és egyben színvonalas csatát vívott egymással az idén már harmadszor összeakadó két rivális. Az utolsó két percben három egyéni akcióból is kosarat szerző Sergio Llull pedig gondoskodott arról, hogy a bajnokságban, illetve az Euroligában elszenvedett vereségekért vissza tudjon vágni a Laso-legénység Velimir Perasovic tanítványainak, pedig a baszkok többször is mélyről jöttek vissza ezen a találkozón, melyet Corunában vívtak meg a felek. Buruszisz két triplával egalizált hat egységnyi vitoriai hátrányból, erre jött válaszul Llull parádéja, így a madridiak jutottak be a Copa del Rey vasárnapi döntőjébe.

A Laboral legközelebb csütörtökön játszik, amikor is a Zalgiris Kaunast fogadja 20:30-as meccskezdéssel az Euroligában, majd jövő vasárnap 18:00-tól az Estudiantest látja vendégül a spanyol bajnokságban.

A Real legjobb dobói: Llull 15/3, Ayon 14, S. Rodriguez 13/3
A Laboral legjobb dobói: Buruszisz 16/6, Adams 15/12, Causeur 14/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus