Hanga sokat és jól játszott a rangadón

Hanga Ádám a Dobos Lászlót is foglalkoztató Zaragoza ellen segített győzelemre a Király Kupa kvalifikáció küszöbére érő Laboral Kutxát idei legtöbb egy meccsen kapott játékpercével, valamint ponterős és hasznos játékával.

Laboral Kutxa - CAI Zaragoza 92 - 83

A Walter Hodge-t parkolópályára tevő Sergio Scariolo és csapata  egy igen meggyőző, 28 pontos negyeddel kezdett, de nem tartott sokáig az előny, a csapatvédekezésben most sem remekelt a Laboral, melynek egyik vezére, Fernando San Emeterio meg is sérült és később már csak minimális segítséget tudott nyújtani társainak visszajövetelét követően.

A 25 pontos Pleiss és a 21-et szóró Nocioni mindig akkor tudtak betalálni, amikor a hazaiaknak az leginkább fontos volt, ezen felül a harmadik etap végén a Zaragoza utolsó triplakisérletét blokkoló Hanga is értékes perceket kapott. A hajrában az argentin hármasa, illetve Ádám back door belépés utáni ziccere döntötte el a derbit, így közvetlen riválisát verve kulcsfontosságú diadalt aratott a Laboral.

A magyar légiós csereként beállva 27 percet kapott, ami a szezonbeli legtöbb vitoriai színekben honfitársunk számára, ezt 11 dobott ponttal, 3 lepattanóval, 1 gólpasszal, 1 blokkal, valamint 3 kiharcolt faulttal hálálta meg. A negatív oldalra mindössze 1 eladott labda került fel nála, mezőnyből pedig 8 kísérletéből 4 betalált (5-ből 1 tripla), ezen felül a büntetővonalon is járt (3-ból 2). Összesen 12 VAL-ja volt, ráadásul a mérkőzést érdemben lezáró kosár is az ő nevéhez fűződött.

A másik oldalon Dobos László nem volt a mérkőzésre nevezett 12-es keretben.

A 9-7-es mérlegével már a hatodik helyen álló baszk alakulat innen már csak óriási körbeverések árán vesztheti el Király Kupa-részvételét, s amennyiben jövő vasárnap 18:00-tól a Fuenlabradát idegenben elveri honfitársunk klubja, úgy nem kell már számolgatnia sem, de addig még pénteken 20:30-tól lesz egy Euroliga-meccse is Hangának a kétszeres címvédő Olympiakosz ellen.

A Laboral legjobb dobói: Pleiss 25, Nocioni 21/15, Hanga 11/3
A Zaragoza legjobb dobói: Rudez 16/12, Shermadini 13, Llompart 12/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus