Hanga új klubja idegenben verte a korábbit!

Vasárnap este Hanga Ádám jelenlegi csapata, az Euroliga-résztvevő Laboral Kutxa a magyar légiós tavalyi klubjának, azaz a Manresának a csarnokában lépett fel az ACB Liga alapszakaszának hetedik fordulójában. Az esélyesebb baszk alakulat a visszatérés előtt álló honfitársunk nélkül gyűrte le a katalán kiscsapatot, s ezzel már pozitív mérleggel rendelkezik a spanyol élvonalban, idén először!

A Sergio Scariolo edzette vitoriai egylet bizony elég döcögősen kezdte a szezont a rengeteg sérülés, illetve a felkészülésbeli hiányosságok miatt, amit az okozott, hogy a Laboral hét játékosa is megjárta a nyári kontinensviadalokat, így csak nagyon későn tudott együtt készülni kezdeni Dávid Kornél egykori csapata. Most viszont elkapni látszik a fonalat az Euroligában is továbbjutásra álló gárda, mely a Salva Arcót nélkülöző Manresa csarnokából ha nehezen is, de elhozta a kötelező győzelmet, s ennek köszönhetően 4 - 3-as mérleget birtokol hét forduló után és már a legjobb nyolcban van a tabellán.

A 14 pontos Tibor Pleiss húzta vendégek Hanga mellett Andres Nocionit és Fabien Causeurt is kényszerből kellett, hogy jegeljék ezen a találkozón, de a negyedik negyedben megléptek és a nagy hajrát kivágó katalán kiscsapat már nem tudta utolérni a Laboralt.

A baszkok csütörtök este 20:30-tól fogadják a Panathinaikoszt az Euroliga alapszakasz-csoportkörének hetedik fordulójában, majd vasárnap 19:00-tól játsszák a következő összecsapásukat az ACB Ligában hazai környezetben. A két találkozó bármelyikén visszatérhet honfitársunk, aki már két hete teljes intenzitással edz a csapattal!

La Bruixa D'or Manresa - Laboral Kutxa 64 - 69

A Manresa legjobb dobói: Monroe 19/3, Kouguere 11/3, Waters 8

A Laboral legjobb dobói: Pleiss 14, Jelinek, Hodge 9/3-9/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus