Hanga vezérletével rangadót nyert a Barca

A hajrában nagyobbnál nagyobb kosarakat szerző válogatott klasszisunk az eddigiekre is rátett egy lapáttal, vezetésével fordított a Barca a Baskonia ellen. A katalánok így óriási lépést tettek a csoportgyőzelem és az elődöntő felé.

 

ACB Liga, döntő szakasz, A-csoport, 3. forduló

FC Barcelona (3-0) – KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz (2-1) 81-75

A spanyol bajnokságot lezáró torna A-csoportjának legnagyobb rangadóját az állandó Euroliga-szereplő Barca és Baskonia vívták egymással. Ráadásul mindkét gárda remekül, két győzelemmel kezdett, így ez a derbi Hanga Ádám jelenlegi és előző csapata között lényegében a csoportgyőzelemről és az egyik elődöntős helyről volt hivatott dönteni.

A találkozó pedig nem is okozott csalódást, Cory Higgins ponterősségének, illetve többek között Hanga gólpasszainak és triplájának köszönhetően a Barca kezdett jobban (17-7), ám a túloldalon a félidőre már 17 pontos Shavon Shields is begyújtotta a rakétákat, így egy 20-6-os rohanással fordítottak a baszkok (32-33). A második félidő aztán már sokkal kiegyenlítettebb volt, fizikálisan is rendkívül kemény csata zajlott a pályán. 58-63-nál egy kicsit ellépett a Baskonia, ekkor azonban Hanga alaposan megrázta magát és szenzációs megmozdulásaival csapata élére állt. Betörés utáni kosarával és gyönyörű zsákolásával közelebb hozta a katalánokat, majd berámolt két óriásai triplát is, így 74-67-re módosult az állás, ami után már a Barca kezébe került a meccs. Azt pedig nem is engedték ki onnan Miroticék, így megőrizték veretlenségüket és óriási lépést tettek az elődöntőbe jutás felé.

Hanga Ádám újfent kezdő irányítóként és ezúttal a Barca legeredményesebbjeként tündökölt, 28 perc játékideje során 15 pontot (7/3 dupla, 4/3 tripla, 1/0 büntető), 7 gólpasszt, 2-2 lepattanót és szerzett labdát, illetve 4 eladott labdát, 2 kiharcolt és 4 beütött faultot jegyzett, ami most 14 VAL-t ért.

A Barcelona legjobb dobói: Hanga 15/9, Mirotic 13/3, Higgins, Davies 11-11
A Baskonia legjobb dobói: Shields 26/18, Henry 14/6, Shengelia 12, Eric 10

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus