Hangáék -17-ről fordítva védték meg címüket

Az ősi rivális Barca és Real hosszabbításos meccset vívtak a Király Kupa döntőjében, az óriásit küzdő katalánok tetemes hátrányt ledolgozva, drámai végjátékban hódították el ismét a trófeát.

Király Kupa, döntő

Real Madrid – FC Barcelona Lassa 93-94 h.u.

Ha úgy tetszik a tavalyi Király Kupa-döntő visszavágóján ismét a két legpatinánsabb klub, a Real Madrid és Hanga Ádám Barcelonája nézett farkasszemet egymással a fináléban. A Real kezdett jobban, ám 7-2 után a Barca egy 12-0-s rohammal fordított. A folytatásban jobbára a katalánok játszottak előnyben, de elsősorban a Llull-Tavares tengelynek köszönhetően a Real is vezetett még az első félidőben, a nagyszünetre pedig mintha mi sem törtét volna, döntetlen állással vonultak a felek (35-35).

Fordulás után aztán egy teljesen más meccset láthatott a WiZink Center több mint 13 ezer nézője, a Real valósággal átrohant a tanácstalan Barcán, Randolph és Causeur vezetésével egy 18-2-es szakaszt repesztettek a madridiak. Idejekorán eldőlni látszott a meccs, a hazaiak egy kicsit talán meg is nyugodtak, ám katalán oldalon is elkezdtek beesni a triplák, Heurtel állt a nagyot küzdő Barca élére, és 58-41 után 61-63-nál szinte hihetetlen módon már Hangáék vezettek. Jöhetett a parázs végjáték, amikor 73-76-nál, 5 másodperccel a vége előtt épp honfitársunk faultolta tripladobás közben Campazzót, aki azonban az utolsó büntetőjét elrontotta. Claver is hibázott viszont a túloldalon egyet, így 75-77-nél a Realnak még volt 4 másodperce és egy dobása, amit Llull a helyére is küldött középtávolról, így jöhetett a hosszabbítás.

A túlóra során is kosárra kosár volt a válasz, sokat büntetőzhettek a csapatok, és egyikük sem hagyta leszakítani magát. Az utolsó percben, 87-88-nál előbb a Barca támadhatott és Tomic zsákolt egy nagyot, a túloldalon viszont Campazzo triplát rontott, faultolnia kellett a Realnak, Singleton pedig nem hibázott, így két labdabirtoklásnyi távolságba került a Barca (87-92). Úgy tűnt zsebben a címvédés Hangáéknak, ám Randolph triplát dobott, és Singletonon egy óriási faultot nem fújtak le a játékvezetők, nem úgy a túloldalon Carroll 2+1-énél, így fordított a Real. Azonban még nem volt vége, az utolsó másodpercben Randolph blokkolta Tomicot, ám videózás után azt állapították meg a bírók, hogy már a palánkról jött vissza a labda, a kosarat megadták, Llull pedig nem tudott csodát tenni, így óriási katalán ünneplés vehette kezdetét. Az MVP Thomas Heurtel lett a Barcából.

Hanga Ádám ezúttal is a padról szállt be a Barcelonába, és kipontozódásáig bő 17 perc alatt 2 pontot (5/1 dupla, 1/0 tripla) dobott, leszedett 3 lepattanót, volt 1-1 gólpassza, blokkja és eladott labdája, 5 beütött faultjára pedig 1 kiharcolt jutott.

A Real Madrid legjobb dobói: Campazzo 19/3, Randolph 16/12, Causeur 14/6, Llull 13/9, Ayon 12
A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 22/6, Claver 15/9, Tomic 14, Kuric 12/9, Pangos 10/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus