Hangáék az ACB Ligában is kikaptak a Barcától

Az Euroliga után a bajnokságban is katalán győzelem született az El Clásicón, de továbbra is az élen maradt a Real.

 

ACB Liga, alapszakasz, 16. forduló

Real Madrid (16-2) – FC Barcelona (12-3) 75-85

A Real Madridban Edy Tavares és Rudy Fernandez, a Barcelonában pedig Nikola Mirotic is lekerült a Covid-listáról, így mindkét sztárcsapat közel a legjobb felállásban készülhetett a 16. fordulóból elhalasztott El Clásicóra. Az Euroligában már találkoztak a felek, akkor a katalánok pazarul játszva diadalmaskodtak, így most a Realon volt a sor, hogy meglepje nagy riválisát.

Az első negyed ennek megfelelően inkább a madridiak szája íze szerint alakult, akik kintről és bentről egyaránt eredményesek tudtak lenni (24-18). A folytatásban aztán rendezte védekezését a Barca, a hazaiak már nem tudtak kialakítani számukra kedvező helyzeteket, így a hatpontos előnyükből ötpontos hátrány lett (37-42) a félidőhöz közeledve. A nagyszünetben sem találták meg a megoldást Pablo Lasóék, fordulás után Sertac Sanli okozott megoldhatatlan feladatot számukra, a Barca pedig állandósította 10 pont körüli vezetését és másodszor is legyőzte a Realt. Továbbra is a királyi gárda vezeti a bajnokságot és az Euroligát egyaránt, de eddig Miroticék a meggyőzőbbek az egymás elleni csaták során. 

Hanga Ádám ezúttal a kispadról szállt be korábbi csapata ellen, végül 19 perc alatt 3 pont (0/1 dupla, 0/1 tripla, 3/3 büntető), 2 lepattanó, 1 beütött és 4 kiharcolt fault (6 VAL) került a statisztikai lapjára.

A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 12, Llull 11/9
A Barcelona legjobb dobói: Kuric 17/12, Sanli 17/3, Mirotic 13/9

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus