Hangáék bedarálták a Tenerifét

A második félidőben már dominálni tudott a listavezető Barca, Hanga ezúttal csendesebb volt, mint a legutóbbi két Euroliga-meccsén.

ACB Liga, alapszakasz, 11. forduló

FC Barcelona Lassa (10-1) – Iberostar Tenerife (6-5) 77-73

A múlt heti válogatott szünet után, két Euroliga-vereség után a Barcelona a Tenerifét fogadta a spanyol bajnokság 11. fordulójában, ahol mindenképpen igyekezett visszatérni a győzelem útjára a katalán gárda. Hangáék pedig nem is hibáztak, a szoros első félidő után a másodikban már fölé tudtak nőni az egyik legstabilabb középcsapatnak számító szigetlakókon.

Bátran kezdte a meccset a Tenerife, McFadden két triplájára azonban Blazic és Singleton főszereplésével egy 15-2-es Barca-roham érkezett válaszul. A vendégek nem hagyták leszakítani magukat, a továbbra is kiváló McFadden és Saiz kosarainak köszönhetően a nagyszünetben ismét ők vezettek 36-41 arányban. Fordulás után aztán magához ragadta a meccs irányítását a Barca, Pangos vezérletével előbb 8, majd egy kicsivel később 7 megválaszolatlan pontot szereztek a feljavult védekezésüknek köszönhetően hazaiak, akik így 20-7-re nyerték meg a harmadik negyedet. Ez volt a meccset eldöntő időszak, ezt követően már nem tudott visszajönni a meccsbe a Tenerife, nem sokkal a vége előtt már 19 pont is volt közte (77-58), innen kozmetikáztak egy huszáros hajrával az eredményen a vendégek.

A kezdőként pályára lépő Hanga Ádám a legutóbbi két remek produkciója után ezúttal csendesebb volt, 25 perc alatt 5 pontig (3/1 dupla, 3/1 tripla) jutott, leszedett 3 lepattanót, szerzett 2 labdát, adott 1 gólpasszt és kiharcolt 3 faultot, így összesen 10 VAL pontot gyűjtött.

A Barcelona legjobb dobói: Singleton 12/3, Pangos 11/6, Heurtel 11/3
A Tenerife legjobb dobói: Saiz 16/6, McFadden, Abromaitis 14/12-14/12, Iverson 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus