Hangáék behúzták a Pana elleni Euroliga-klasszikust is

Az első félidőben tökéletes támadójátékot bemutató Barca újra nyerni tudott és leszakította magáról egyik közvetlen riválisát. Ádám a játékszervezésben és Calathes őrzésében kapott kulcsszerepet.

Euroliga, alapszakasz, 13. forduló

FC Barcelona (spanyol, 10-3) – Panathinaikosz OPAP (görög, 8-5) 98-86

A második helyezett Barcelona a szintén jó formában lévő, szépen csendben mögötte mindössze egy meccsel lemaradó Panathinaikoszt fogadta, így ennek a nagy múltra visszatekintő klasszikus Euroliga-párharcnak az újabb fejezete nagy téttel bírt a felek között. Hanga Ádám kapta a feladatot edzőjétől, hogy a görögök karmesterét, Nick Calathest őrizze.

A Barca válogatott klasszisunkkal a kezdőben álomszerűen kezdett, Mirotic gyorsan bevert két triplát, majd Hanga duplája után Pitino mester alig két perccel a kezdés után, 10-2-nél kérhette is ki első idejét. Ezt követően a Pana is feljavult és egészen jól kosarazott, de nem olyan jól, mint a katalánok. A Barca ugyanis szinte tökéletes támadójátékkal rukkolt elő, remekül járt a labda a kezeken, rendre megtalálták a legjobb dobóhelyzeteket, a klasszisok közül a teljesség igénye nélkül Davies, Abrines, Higgins vagy akár Smits is rendre megvillant. Mirotic már 17 pontnál, a kiszolgálásban és szervezésben jeleskedő Hanga pedig 6 gólpassznál járt a félidőben, amit így 55-47-re nyert meg a hazai csapat.

Fordulás után sem változott a játék képe, az intenzitás és a színvonal azért némileg csökkent (volt is honnan), de a forgatókönyv ugyanaz maradt, a Pana igyekezett válaszolni a Barca kosaraira és 2-3 labdabirtoklásnyi távolságban tartani magát. Ez sikerült is nekik, de a fordításhoz nem volt elég, Delaney keze tüzet fogott, a katalánok pedig jó játékkal szereztek egy újabb nagyon fontos sikert és a nagy rivális Real Madriddal együtt tartják az Efes mögötti második helyüket a jövő heti újabb dupla forduló előtt.

Hanga Ádám tehát a Calathesszel szembeni védekezésben és a játékszervezésben is kulcsszerepet kapott, a statisztikai lapjára pedig 26 és fél perc alatt 5 pont (1/1 dupla, 4/1 tripla), 6 gólpassz, 2 lepattanó, 2 eladott labda, 3 beütött és 1 kiharcolt fault került, ami 6 indexpontot ért ezúttal.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 23/6, Delaney 17/15, Davies 12
A Panathinaikosz legjobb dobói: Fredette 19/6, Calathes 13/6, Thomas 12/3, Rice 10/3, Papapetru 10

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus