Hangáék döntőt játszanak az Euroligában!

A belgrádi Final Fourban a szezon során először végre sikerült legyőznie a 13 pontos hátrányból fordító Real Madridnak a Barcelonát, így Hangáék jutottak be a fináléba.

 

Euroliga, Final Four, elődöntő

FC Barcelona (spanyol, 1.) – Real Madrid (spanyol, 4.) 83-86

A Real Madrid remek előjelekkel készülhetett a szezon legfontosabb eseményére, az Euroliga Belgrádban megrendezésre kerülő Final Fourjára. A korábbi hónapok hullámvölgyeit feledtetve ugyanis a spanyolok a negyeddöntőre szépen felépítették magukat, nagyszerű játékkal söpörték ki a Maccabit, és összességében az utolsó kilenc meccsüket kivétel nélkül megnyerték. Az elődöntőben pedig azzal az ősi rivális Barcelonával találkoztak, akiktől mind az öt idei tétmeccsükön kikaptak, azaz a visszavágás lehetősége további extra motivációt jelentett számukra.

Pablo Laso igyekezett meglepőt húzni, hiszen alacsony szerkezettel, Tavaresék nélkül küldte fel csapatát a feldobáshoz, és Yabusele 8 pontjával sikerült is jól rajtolnia a Realnak (2-8). A Barca azonban gyorsan rendezte a sorait és teljesen kiegyenlítetté vált a találkozó. A félidő hajrájához közeledve aztán hibákat vétettek a madridiak, akik elrontottak néhány befejezést és eladták a labdát, ezt pedig kíméletlenül megbüntették a katalánok. A nagyszünetre így 11 pontos vezetéssel (45-34) vonulhattak Miroticék, ami addig nem volt benne a mérkőzés képében.

Fordulás után úgy tűnt, hogy nem tud közelebb férkőzni riválisához a Real (54-43), ám a védekezés elkezdett remekül működni madridi oldalon, Causeur kosaraival a főszerepben pedig nemcsak felzárkózott, hanem egy 19-2-es rohamot produkált és fordított is a Real (56-62). A Barca viszont „természetesen” nem roppant meg és Laprovittola tripláival kiegyenlített, 75-75-nél minden kezdődhetett elölről. Egymás után szerzett 5 pontjával ismét Causeur lendítette meg a blancók szekerét, a sikert azonban – Hanga két hibátlan büntetője mellett – három vérrel és verítékkel kikapart labdabirtoklás (egy blokk és két támadólepattanó után) hozta meg a Real számára.

A nagyot küzdő, 13 pontos hátrányból felálló Real Madrid a legjobbkor szakította meg tehát vereségsorozatát a nagy riválisával szemben, így bejutott a szombati fináléba. A másik elődöntőben a címvédő Efes Micics utolsó másodperces triplájával legyőzte az Olympiakoszt, így a törökök lesznek a királyi gárda ellenfelei a döntőben.

Hanga Ádám ezúttal is a Real Madrid kezdőcsapatában szerepelt és 14 percet töltött a pályán, amely során dobott 4 pontot (1/4 dupla, 0/1 tripla, 2/2 büntető), mellette pedig volt még 3-3 lepattanója, gólpassza és eladott labdája, illetve 4 beütött és 3 kiharcolt faultja.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 26/12, Laprovittola 17/9, Davies 15
A Real Madrid legjobb dobói: Yabusele 18/12, Causeur 18/3, Llull 15/3

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus