Hangáék elsőre nem tudták elvenni az Efes pályaelőnyét

A törökök végig vezetve, megérdemelten verték a Barcelonát és szereztek 1-0-s vezetést a Final Fourért zajló negyeddöntős párharcukban.

Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Anadolu Efes (török, 4.) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 5.) 75-68

Az alapszakasz negyedik és ötödik helyezettjei, az Efes és a Barcelona is elkezdték a párharcukat, ami előzetesen a legkiegyenlítettebbnek ígérkezett mind közül. Az első mérkőzést aztán az Efes nyitotta jobban, a sokkal lendületesebb Moermanék 15-4-gyel kezdtek, így Pesics mester kérhette is ki első idejét. Az első negyedben kitartott ez a különbség a törökök javára (26-15), de Hangáék beállásával stabilizálódott a Barca védekezése, elsősorban Pangos pedig a pontokért is felelt, az irányító triplája után már csak 2-vel ment az Efes (28-26). 32 pontnál hosszú idő után újra egyenlő volt aztán az állás, de a fordítás már nem jött össze a katalánoknak, Micicsék 8 megválaszolatlan ponttal húztak el ismét a félidő előtt.

Fordulás után sem tudta átbillenteni a mérleg nyelvét a maga javára a Barca, a törököknél Larkin is elkapta a fonalat. Állandósult az Efes 10 pont körüli vezetése, a vendégeknek folyamatosan futniuk kellett az eredmény után, ez pedig a legtöbb volt, ami ezen az estén telt tőlük, így a sokkal jobban harapó isztambuliak teljesen megérdemelten védték meg hazai pályájukat és szereztek 1-0-s vezetést a párharcban. Folytatás pénteken, szintén a Sinan Erdem Dome-ban.

Hanga Ádám csereként pályára lépve 25 perc alatt 7 pontot (6/2 dupla, 4/1 tripla, 2/0 büntető) szerzett, ami mellé leszedett 11 lepattanót, adott 3 gólpasszt, szerzett 1 labdát, kapott 1 blokkot és beütött 1 illetve kiharcolt 4 faultot, az így gyűjtött 15 VAL-jával pedig csapata leghasznosabb játékosa lett.

Az Efes legjobb dobói: Micics 21/12, Moerman, Larkin 12/6-12/6, Dunston 11/3
A Barcelona legjobb dobói: Tomic 14, Pangos 12/6, Heurtel 12

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Efes javára

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus